Nazaj

Fantovska reprezentanca do 18 let v košarki 3x3 odpotovala na svetovno prvenstvo

22
avg.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Madžarski Debrecen bo od torka do nedelje gostil svetovno prvenstvo v košarki 3x3 za fante in dekleta do 18. leta starosti. V obeh kategorijah bo nastopilo po 20 reprezentanc, v moški konkurenci tudi Slovenija. Fantje se bodo v skupinskem delu pomerili proti Združenim državam Amerike, Franciji, Dominikanski republiki in Estoniji.

SVETOVNO PRVENSTVO DO 18 LET V KOŠARKI 3x3
Debrecen, Madžarska – od 23. do 28. avgusta 2022

FANTOVSKI DEL TURNIRJA
SKUPINA A: Čile, Portugalska, Latvija, Mongolija, Kirgizistan
SKUPINA B: Egipt, Trinidad in Tobago, Srbija, Madžarska, Nemčija
SKUPINA C: SLOVENIJA, Združene države Amerike, Francija, Dominikanska republika, Estonija
SKUPINA D: Brazilija, Bahrajn, Litva, Kazahstan, Ukrajina

SPLETNA STRAN SP DO 18 LET V KOŠARKI 3x3

Skupina C, v kateri nastopa tudi Slovenija, bo s tekmovanjem začela v sredo. Slovenci se bodo za uvod ob 14.30 uri pomerili z Združenimi državami Amerike, ob 16.35 pa še z Estonijo. Po dnevu premora jih v petek ob 19.40 uri čaka tekma s Francijo ter za konec nastopov v skupinskem delu ob 21.05 uri še dvoboj proti Dominikanski republiki.

Iz vsake predtekmovalne skupine se v četrtfinale prvenstva uvrstita po dve najboljši reprezentanci. Slovenska skupina C se v prvem delu izločilnih bojev križa s skupino A (C2:A1 in C1:A2). Četrtfinalni dvoboji so na sporedu v soboto, polfinale ter dvoboja za medalje pa v nedeljo.

Slovenske barve bodo v Debrecenu branili Domen Benčina, Jan Babič, Martin Gerbec in Luka Lampret. Ekipo bo vodil Matic Vidic.

Matic Vidic, selektor reprezentance fantov do 18 let v košarki 3x3
''Letošnje svetovno prvenstvo bo po letu 2019 spet prvo popolno, saj bodo nastopile vse prijavljene oziroma uvrščene reprezentance. Dejstvo je, da smo verjetno uvrščeni v najtežjo skupino, v kateri smo v katerikoli kategoriji kadarkoli nastopali. O Američanih ne gre izgubljati besed, Francozi so izredno močni, Estonci so tradicionalno neugoden nasprotnik, dominikanski stil igre pa bo verjetno zelo podoben ameriškemu, to je veliko individualnih akcij vrhunskih atletov. Kljub tem se ne predajamo, prvi in zelo jasen cilj je preboj iz skupine, kamor vodita prvi dve mesti. Zaradi podaljšane klubske sezone smo imeli manj časa za pripravo kot v preteklih letih, ne gre pa prezreti dejstva, da se na prvenstvo odpravljajo trije člani ekipe, ki je lani osvojila naslov evropskega prvaka v Lizboni. Fantje se med seboj zelo dobro poznajo in nadaljujejo lani začeto pot. Namesto Črta Čabrila bo nastopil Jan Babič, kaj pa nam bo prvenstvo prineslo, pa bomo videli že zelo kmalu. Vsekakor v Debrecen ne gremo poceni prodati svoje kože.''

Na lanskem svetovnem prvenstvu, ki je prav tako potekalo v Debrecenu je nastopilo 17 reprezentanc. Fantje so v skupinskem delu zabeležili zmago nad Latvijo ter poraza proti ZDA in Estoniji ter osvojili končno deseto mesto. Na prvenstvu so nastopila tudi dekleta in bila dvanajsta.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se