Nazaj

Fibin projekt EuroStep v Madridu zbral številne evropske košarkarske zveze

06
dec.
2022
  • Ostalo

Madrid - Inovativni Fibin projekt EuroStep se je z novim druženjem predstavnikov evropskih košarkarskih zvez med 30. novembrom in 2. decembrom nadaljeval v muzeju španske košarkarske zveze v Madridu. Tridnevne delavnice v okviru programa digitalne preobrazbe s širokim naborom zajetih tem se je udeležilo 41 udeležencev, ki so predstavljali 30 različnih evropskih košarkarskih zvez.

Projekt EuroStep je zasnovan kot pobuda za pomoč pri razvoju zmogljivosti klubov in nacionalnih zvez ter njihove pripravljenosti za obvladovanje pospešene digitalne preobrazbe in novih tehnologij v košarki v obdobju po pandemiji.

FIBA Europe pri projektu sodeluje z nemško športno univerzo v Kölnu, kot glavnim akademskim partnerjem, s strokovnjaki za obdelovalo košarkarskih statističnih podatkov iz podjetja NBN 23 ter košarkarskimi zvezami Irske, Slovenije, Španije in Švedske. Projekt se financira iz programa Evropske unije Erasmus + Sport.

Vsi patnerji projekta so na delavnicah v Madridu predstavili študije primerov z različnih področij svojih uspešnih aktivnosti. Podrobnejši pregled digitalnih vsebin septembrskega EuroBasketa je pripravila kominikacijska ekipa FIBA, zunanji svetovalec Geoff Wilson pa je udeležence vodil skozi številne interaktivne dejavnosti, ki so bile tudi del spomladanske prve delavnice.
 

 
Izjemno zanimivim predavanjem je prisluhnil tudi izvršni direktor FIBA Europe Kamil Novak, ki je poudaril pomen projekta z edinstveno priložnostjo za izmenjavo znanja in vpogledov med nacionalnimi zvezami.

Projekt EuroStep se bo nadaljeval s serijo spletnih seminarjev v prihodnjih mesecih, zadnja delavnica pa se bo odvila med ženskim evropskim prvenstvom junija 2023 v Ljubljani. Ta bo najbolj množična izmed vseh, saj se jo bodo udeležili medijski predstavniki košarkarskih zvez in klubov. Pridobljeno znanje bodo na turnirju v Stožicah preizkusili tudi v praksi.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se