Nazaj

Glas iz Slovenije segel v 33 držav s treh celin

30
avg.
2022
  • Ostalo

Ljubljana - Minuli vikend je bilo Novo mesto obarvano v košarkarske barve. V dolenjski prestolnici so nova znanja nabirali košarkarski trenerji. Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije je v mestu ob Krki zadnji avgustovski vikend pripravilo prvi izmed petih letošnjih licenčnih klinik.

Dogajanje se je v sobotnem dopoldnevu začelo s predavanji za trenerje, ki v svojih klubih vodijo mlajše starostne pogone. Na njih sta svoje poglede predstavila Dražen Grbac in italijanski strokovnjak Andrea Capobianco. Trenerji prve klinike so nato izobraževanje nadaljevali na Mednarodni kliniki za košarkarske trenerje, ki je v Sloveniji namenjena predvsem članskim trenerjem, letos pa tudi trenerjem nove kategorije do 20 let. Sedaj že tradicionalna klinika je znova poskrbela, da je njen glas segel krepko onkraj slovenskih meja, za kar so v prvi vrsti »kriva zvezdniška imena« iz sveta košarkarskih trenerjev. Svoje ideje so predstavljali Duško Ivanović, Erdem Can, George Dikeoulakos, Neven Spahija In Ioannis Sfairopolus.

Deset predavanj z vrhunskimi strokovnjaki je spremljalo preko 170 slovenskih trenerjev, 10 jih je v Novo mesto prispelo tudi iz tujine. Kot primer dobre prakse preteklih let so organizatorji tujim trenerjem znova omogočili tudi spremljanje dogajanja preko svetovnega spleta, preko katerega jih je na kliniki sodelovalo še 60. Spletni prenos je sliko iz Dolenjske ponesel v 33 različnih držav s treh celin.

Po vikendu v Novem mestu se bo košarkarska trenerska karavana preselila v Postojno. Ta konec tedna bo tam gostovala klinika za trenerje selekcij do 18 in 16 let, še teden dni za tem pa do 14 in 12 let. Zadnje dejanje letošnjih trenerskih klinik bo prvi vikend v novembru, kjer bodo, prav tako v Postojni, nova znanja nabirali trenerji najmlajših nadobudnic in nadobudnežev.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se