Nazaj

Goran Dragić z Miamijem v finalu lige NBA

28
sep.
2020
  • Novice

Ljubljana - Dragićev Miami Heat je v šesti tekmi finala končnice vzhodne konference lige NBA premagal Boston Celtics s 125:113 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah prebil v finale, kjer ga čakajo Los Angeles Lakersi, ki so v finalu zahoda s 4:1 v zmagah izločili Denver. Goran Dragić je za zmago Miamija prispeval 13 točk, tri skoke in sedem podaj.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je bil eden najbolj zaslužnih, da se je njegova ekipa Miami Heat uvrstila v veliki finale severnoameriške lige NBA. Miami je v finalu vzhoda priredil presenečenje in si kot peti nosilec priigral boj za prvaka proti Los Angeles Lakers. Dragić je po tekmi v pogovoru za STA dejal, da je to eden največjih trenutkov njegove kariere ter, da je občutke ob uvrstitvi v finale NBA težko primerjati z osvojenim naslovom evropskega prvaka v Carigradu 2017.

"Težko je primerjati. Ko igraš za svojo državo, za svoje ljudi, je to res nekaj zelo osebnega, in igraš pred navijači, polno dvorano navijanja. Drugačen občutek je. Ampak pot do finala NBA je bila zame izjemna izkušnja skozi celotno sezono," je uvodoma v pogovoru za STA prek videokonference dejal Dragić.

"Prišel sem s klopi, skušal sem uživati v vsakem trenutku, dati življenje soigralcem, jih spodbujati, jim pomagati. Vesel sem za to, kar smo dosegli, ampak nismo še končali. To je verjetno eden največjih trenutkov moje kariere," je povedal izkušeni košarkar in dodal: "Najprej hočem uživati v teh trenutkih, želim jih vpiti, nato se dobro pripraviti na finale."

Kljub vsemu je 34-letni Ljubljančan dodal, da je poln občutkov veselja in radosti. "To je neresnično. Zelo sem vesel. Na ta trenutek sem čakal dolgo časa, 11 ali 12 let. Končno sem tu. Zasluga gre fantom, soigralcem, ki so z mano verjeli. Vesel sem, da sem tu, komaj čakam finale," je napovedal Dragić.

Trener Miamija Eric Spoelstra je po odločilni tekmi razkril, da je skupaj s Patom Rileyjem pred šestimi leti obljubil Dragiću, da bodo imeli v Miamiju ekipo, ki se bo borila za naslov prvaka. Dragić je dodal, da v moštvu vlada zelo dobro vzdušje: "Imamo izjemno kemijo na igrišču in zunaj igrišča. Radi igramo skupaj in vidimo, kako vsak prispeva svoje v mozaik. Noben večer ne vemo, kdo bo prvi strelec tekme. Imamo nekaj izjemnih igralcev, ki se ne bojijo velikih trenutkov, ne bojijo se prevzeti odgovornosti in lahko si le želiš igrati s takšnimi fanti."

Košarkarje Miamija v finalu lige NBA že čakajo Los Angeles Lakers, ki so s 4:1 v zmagah v zahodni konferenci izločili Denver Nuggets. Prva tekma velikega finala v floridskem mehurčku v Orlandu bo že v četrtek, 1. oktobra.

Razpored tekem finala lige NBA (vse ure so po slovenskem času)
1. tekma: četrtek, 1. oktober ob 3.00
2. tekma: sobota, 3. oktober ob 3.00
3. tekma: ponedeljek, 5. oktober ob 1.30
4. tekma: sreda, 7. oktober ob 3.00
Morebitna 5. tekma: sobota, 10. oktober ob 3.00
Morebitna 6. tekma: ponedeljek, 12. oktober ob 1.30
Morebitna 7. tekma: sreda, 14. oktober ob 3.00
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se