Nazaj

Grgić objavil širši seznam, začetek priprav čez mesec dni

17
apr.
2019
  • Članice

Ljubljana – V prihodnjih dneh bomo pod slovenskimi koši spremljali finalno serijo ženskega državnega prvenstva med Cinkarno Celjem in Triglavom, že natanko čez mesec dni pa se bo zbrala članska izbrana vrsta. S pripravami na ženski EuroBasket 2019 v Nišu bo začela v petek, 17. maja. Selektor Damir Grgić je na širši seznam kandidatk za dres z državnim grbom uvrstil 22 košarkaric.

Slovenke bodo s pripravami začele na Rogli, do odhoda v Niš pa bodo opravile 35 dni priprav. Med pripravami bodo odigrale osem pripravljalnih tekem, od tega šest na domačih tleh. Selektor Damir Grgić je na širši spisek kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu uvrstil 22 košarkaric. Poleg nosilk reprezentančne igre v zadnjih kvalifikacijah na spisku najdemo tudi nekaj mladih košarkaric, ki vse bolj trkajo na vrata članske izbrane vrste.

Širši seznam kandidatk za nastop na EuroBasketu 2019

LARISA OCVIRK, MARUŠA SENIČAR, ZALA FRIŠKOVEC, ALEKSANDRA KROŠELJ, LEA DEBELJAK (vse ŽKK Cinkarna Celje), URŠA ŽIBERT, REBEKA ABRAMOVIČ, GALA KRAMŽAR, ANA ŠARIĆ (vse ŽKK Triglav), TINA CVIJANOVIČ, MERISA DAUTOVIĆ (obe ŽKD Maribor), SARA MEDEN (ŽKD Ježica), TINA TREBEC (Lattes Montpellier, Francija), TEJA OBLAK (USK Praga, Češka), INES KERIN (Skallagrimur, Islandija), SHANTE MARIE EVANS (ESBV Villeneueve, Francija), TINA JAKOVINA (Wasserburg, Nemčija), NIKA BARIČ (UMMC Ekaterinburg, Rusija), EVA RUPNIK (Braunschweig, Nemčija), EVA LISEC (Familia Schio, Italija),  ANAMARIA PREZELJ (Gorzow WLKP, Poljska) in TEJA GORŠIČ (BAM Poprad, Slovaška).

Dokončen načrt priprav in urnik pripravljalnih tekem bo štab reprezentance uskladil v dneh po koncu finalne serije državnega prvenstva. Seznam vabljenih reprezentantk, ki se bodo 17. maja zbrale na pripravah, bo selektor Damir Grgić razkril na novinarski konferenci, ki bo predvidoma 14. maja.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"Na širšem seznamu reprezentančnih kandidatk najdemo skupek izkušenj in mladosti slovenske ženske košarke. Veseli me, da naše košarkarice v klubskih sredinah kažejo dobre igre, tako da strokovni štab pri oblikovanju končnega spiska kandidatk za nastop na evropskem prvenstvu čaka kar težka naloga. Vsem igralkam želim uspešen in predvsem zdrav zaključek sezone in se že izjemno veselim, da kmalu začnemo z reprezentančni pripravami. Vse navijače pa prav lepo vabim, da si ogledajo finalno serijo našega državnega prvenstva.''

''Niš nas ne ustavi''

Za vse navijače slovenske reprezentance je turistična agencija Kompas v sodelovanju z Nomagom, Telemachom in KZS pripravila posebna navijaška paketa. V Niš se tako z organiziranim programom lahko odpravite že za 169 € (uvodni dve tekmi skupinskega dela) oziroma 189 € (vse tri tekme skupinskega dela) z doplačilom za vstopnice za tekme in morebitne individualne želje ter izlete.

Slovenke bodo na parket dvorane Čair prvič stopile v četrtek, 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri (petek, 28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (nedelja, 30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

EP V KOŠARKI ZA ŽENSKE NIŠ 2019 – PROGRAMA TURISTIČNE AGENCIJE KOMPAS

Telemach najzvestejšim navijačem podarja vstopnice

Prijavo oziroma rezervacijo za navijaško potovanje v Niš lahko opravite v vseh Kompasovih poslovalnicah ali na SPLETNI STRANI. Generalni sponzor KZS, podjetje Telemach, bo prvim stotim prijavljenim navijačem na enega izmed Kompasovih programov podaril vstopnice za tekme slovenske reprezentance v Nišu.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se