Nazaj

Helios turnir v Litvi zaključil na tretjem mestu

01
mar.
2018
  • Tekmovanja

Domžale - Moštvo Helios Suns se z mednarodnega turnirja Big Baller Brand, ki se je v preteklih dneh odvijal v Litvi, vrača z eno zmago in dvema porazoma. V zadnji tekmi turnirja so namreč ugnali domači Vytautas s 96:87 in tako osvojili končno 3. mesto.

V prvih dveh dneh turnirja so Domžalčani morali priznati premoč poljski ekipi King Wilki Morskie ter latvijskemu prvaku VEF Riga, zadnji dan pa jih je čakal medijsko najbolj odmeven dogodek turnirja, tekma z domačo ekipo BC Vytautas. Slednjo je na turnirju s klopi vodil razvpiti LaVar Ball, oče košarkarja Los Angeles Lakersov Lonza Balla, ki je v zadnjem letu s svojim pojavljanjem v medijih ena najbolj kontroverznih košarkarskih osebnosti v ZDA. Za Vytautas igrata oba njegova mlajša sinova, LaMelo in LiAngelo, ki jima oče za prihodnja leta prav tako (optimistično) napoveduje preskok v najmočnejšo ligo na svetu.

 

Že sam podatek, da je tekmo preko Facebook prenosa, ki je bil produkcijsko s strani ekipe Ballislife izjemno izpeljan, ujelo milijon uporabnikov, je impozanten! Samo preko klubske Facebook strani Helios Suns je video dosegel preko 8 tisoč različnih uporabnikov!
 

Tekma visokega ritma se je razpletla šele v zadnjih minutah, ko je domačim očitno pošla sapa. Sunsi so slavili s 96:87, najbolj pa sta se strelsko izkazala dva mladca, 19-letni Urban Oman in 18-letni Nejc Klavžar. Prvi je 22 točkam dodal še 7 skokov, drugi pa prav toliko točkam še 5 skokov in 6 podaj. Prvi strelec domačih je bil LiAngelo Ball s 30 točkami.

 

Jovan Beader, trener Helios Suns:
"Za nami je uspešen turnir, odigrali smo tri napete tekme. V ekipi smo pogrešali Mahkovica ter poškodovane Močnika, Bratca in Sinebabnova, bolj malo pa nam je lahko pomagal Rojc. Zato sem s končnim izplenom ene zmage lahko zadovoljen, čeprav bi lahko dobili kakšno več. Rezultat ni bil v ospredju, mladi igralci pa so izkoristili svojo minutažo in dobili jasno sliko, kam sodijo na mednarodni sceni. V Domžalah nas sedaj čaka kratek počitek in priprava na sobotno tekmo s Šentjurjem, v katero bomo žal spet vstopili močno oslabljeni zaradi poškodb, ki pestijo ekipo."

 

Matevž Zupančič, direktor Helios Suns:
"Zahvaljujemo se organizatorjem za odlično izpeljan turnir, s katerim smo pri Heliosu zapolnili tekmovalno praznino pred drugim delom tekmovanja v Ligi Nova KBM. Košarkarsko smo veliko priložnosti ponudili našim mladim igralcem, ki so se zlasti na tretji tekmi proti Vytautasu še posebej izkazali. Vsaka mednarodna izkušnja jim še kako koristi. Po marketinški plati je bil turnir posebna izkušnja, saj ne gre izgubljati besed o specifičnosti vloge LaVara Balla in obeh sinov, ki se kalita v Litvi. Naša tekmo z Vytatuasom pa je v spletnem prenosu dosegla neverjetnih milijon gledalcev, kar je svojevrsten rekord kluba, ki mora razveseliti tudi naše pokrovitelje."


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se