Nazaj

Imenovani selektorji reprezentanc mlajših starostnih kategorij

15
dec.
2020
  • Fantje U20
  • Fantje U18
  • Fantje U16
  • Dekleta U18
  • Dekleta U16

Ljubljana – Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na zadnji seji v letošnjem letu, slednja je potekala prek videokonference, potrdil imenovanje vseh petih selektorjev reprezentanc mlajših starostnih kategorij za tekmovanja v koledarskem letu 2021. Reprezentanco fantov do 20 let bo vodil Dejan Jakara, reprezentanco fantov do 18 let Peter Markovinovič, selektor reprezentance fantov do 16 let bo Dejan Gašparin, ženske reprezentance do 18 let Ernest Novak, na mestu reprezentance deklet do 16 let pa bo deloval Robert Matevžič.

Reprezentance mlajših starostnih kategorij bodo prihodnje poletje tako vodili selektorji, ki so bili za to vlogo predvideni že v letošnjem koledarskem letu, a so fantje in dekleta ostali brez nastopov, saj so bila vsa prvenstva pod Fibinim okriljem zaradi epidemije koronavirusa odpovedana.

Žreb skupin za evropska prvenstva mlajših starostnih kategorij je bil sicer v Münchnu načrtovan za začetek tega tedna, a ga je FIBA zaradi strogih ukrepov za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom, ki vladajo v bavarski prestolnici, preložila. Slovenske reprezentance bodo tako tekmece za evropska prvenstva predvidoma dobile v januarju.

FANTJE

DO 20 LET – EP DIVIZIJE A
Podgorica (Črna gora) – od 17. do 25. julija 2021
Selektor: Dejan Jakara

DO 18 LET – EP DIVIZIJE A
Konya (Turčija) – od 31. julija do 8. avgusta 2021
Selektor: Peter Markovinovič

DO 16 LET – EP DIVIZIJE A
Skopje (Severna Makedonija) – od 13. do 21. avgusta 2021
Selektor: Dejan Gašparin

DEKLETA

DO 18 LET – EP DIVIZIJE B
Oberwart, Gussing (Avstrija) – od 23. julija do 1. avgusta 2021
Selektor: Ernest Novak

DO 16 LET – EP DIVIZIJE A
Matosinhos (Portugalska) – od 6. do 14. avgusta 2021
Selektor: Robert Matevžič

Člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na seji potrdili  zapisnike zadnje redne in dveh korespondenčnih sej ter poročilo o delu reprezentanc in določili datum redne letne skupščine KZS. Ta bo predvidoma potekala v četrtek, 3. junija 2021.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se