Nazaj

Izjemno! SP 3x3: Slovenci osvojili bron!

11
jun.
2018
  • Košarka 3x3

Manila/Ljubljana - Slovenska 3x3 reprezentanca je svetovno prvenstvo na Filipinih zaključila na tretjem mestu in se v domovino vrača z bronasto medaljo. Slovenci, ki so zasedli prvo mesto v predtekmovalni skupini B, so v četrtfinalu pa izločili Ukrajino, v polfinalu pa so morali priznati premoč Nizozemcem. Na srečanju za tretje mesto so bili po preobratu z 21:16 boljši od Poljske.
Avtor: KZS/Lenart

SVETOVNO PRVENSTVO V KOŠARKI 3X3 (MANILA, FILIPINI):

Na Filipinih smo bili priča novemu izjemnemu uspehu slovenske 3x3 reprezentance. Svetovno prvenstvo so slovenski košarkarji zaključili na tretjem mestu, po tem ko so v malem finalu ugnali Poljsko. Do zmage so prišli po velikem preobratu, saj so zaostajali že 11:5. Poljaki so bili izjemno razpoloženi pri metu iz razdalje, saj so zadeli kar pet metov za dve točki. Slovenski košarkarji so se v nadaljevanju zbrali, zadeli nekaj metov iz razdalje in nasprotnike ujeli pri izidu 14:14. V končnici sta glavni vlogi odigrala Simon Finžgar (7 točk) in Gašper Ovnik (10 točk). Slednji je pri izidu 18:15 zadel met za tri točke, nato pa s polaganjem potrdil tretje mesto. Novi svetovni prvaki so postali košarkarji Srbije.

Tako kot na lanskem svetovnem prvenstvu sta se v polfinalu srečali izbrani vrsti Slovenije in Nizozemske. Tudi letos so bili boljši fantje z dežele tulipanov. Naši košarkarji so polfinalno tekmo odlično odprli in povedli z 10:6. Sledil je delni izid 9:2, po katerem so si Nizozemci priigrali tri točke prednosti. Slovenci niso našli odgovora na nizozemsko "pick'n'roll" igro. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 21:16, pri Slovencih je bil ponovno najboljši Gašper Ovnik, ki je dosegel 7 točk.

Slovenci so po izenačenem boju v četrtfinalu z 21:15 ugnali reprezentanco Ukrajine. Ukrajinci so igrali izjemno grobo, najprej je v udarec v oko prejel Anže Srebovt, nato sta jo skupila še Gašper Ovnik (prsni koš) in Adin Kavgić (obraz). Kljub temu so naši košarkarji zbrani vse do konca in s črte prostih metov potrdili uvrstitev v polfinale, kjer jih čaka Nizozemska. Gašper Ovnik je dosegel osem točk, Anže Srebovt jih je dodal šest.

Skupinski del svetovnega prvenstva so slovenski košarkarji začeli s porazom proti Poljski, nato pa so sledile tri zmage, ki so bile dovolj, da naši košarkarji prvi del tekmovanja zaključijo na prvem mestu. 

URADNA SPLETNA STRAN

Gašper Ovnik, slovenski reprezentant:
"Zaradi težkega poraza v polfinalu proti Nizozemcem so glave še vedno vroče. Vendar pa se je bilo potrebno zbrati za tekmo za tretje mesto, kar je na koncu zelo lep dosežek. Zelo težke tekme in kakovosten turnir pomenijo, da so se reprezentance angažirale na področju košarke 3x3. Košarkarsko manj priznane države v to športno panogo vlagajo veliko truda, kar potrjujejo tudi rezultati. S tretjim mestom smo zadovoljni. S svetovnega prvenstva se vračamo z medaljo, kar je bil primarni cilj. Za najboljše občutke je barva medalja napačne barve. Na celoten turnir je potrebno pogledati tudi povsem objektivno in se zadovoljiti z medaljo kateregakoli leska."

Simon Finžgar, slovenski reprezentant:
"Zadovoljni smo z rezultatom, nismo pa presrečni. Želeli smo si vsaj nastopa v finalu. Glave so še vedno vroče, zato je trenutno še težko zbrati misli."


IZLOČILNI BOJI:

Četrtfinale:

Torek, 12. junij:
SLOVENIJA : UKRAJINA 21:15

Polfinale:

Torek, 12. junij:
SLOVENIJA : NIZOZEMSKA 16:21

Tekma za 3. mesto:
Torek, 12. junij:
POLJSKA : SLOVENIJA 16:21

Finale:
Torek, 12. junij:
SRBIJA : NIZOZEMSKA 16:13


SKUPINSKI DEL:
Skupina B:

Nedelja, 10. junij:
ESTONIJA : SLOVENIJA 15:21
POSNETEK TEKME

Nedelja, 10. junij:
INDONEZIJA : SLOVENIJA 7:21
POSNETEK TEKME

Petek, 8. junij:
SLOVENIJA : POLJSKA 17:21
POSNETEK TEKME

Petek, 8. junij:
SLOVENIJA : JAPONSKA 22:14

POSNETEK TEKME

LESTVICA B:

M. Reprezentanca Tekme Zmage Porazi Dos. točke
1. Slovenija 4 3 1 81
2. Poljska 4 3 1 76
3. Estonija 4 3 1 71
4. Japonska 4 1 3 59
5. Indonezija 4 0 4 34

SLOVENSKA REPREZENTANCA NA SP 3X3 2018:

Št. dresa Ime in priimek Ig. položaj Višina Rojen
3 Adin Kavgić krilni center 195 cm 9. 4. 1987
7 Simon Finžgar krilo 196 cm 7. 1. 1980
9 Gašper Ovnik branilec 190 cm 5. 6. 1982
91 Anže Srebovt krilni center 196 cm 21. 11. 1991

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se