Nazaj

Jaka Lakovič še dve leti trener Ulma

14
apr.
2021
  • Člani

Ljubljana - Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič, ki je po končani igralski karieri uspešno presedlal v trenerske vode, bo še dve sezoni vodil nemški Ratiopharm Ulm. Na čelo kluba, ki se bori za končnico nemškega prvenstva, je prišel 2019, trenutna dvoletna pogodba pa bi se mu iztekla junija 2021. Lakovič je bil med drugim v slovenski reprezentanci tudi pomočnik selektorja Igorja Kokoškova in je z #mojtim leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka.

"Zelo sem vesel, da bo Jaka z nami ostal še dve leti. Počaščeni smo nad njegovo predanostjo klubu. Je eden najbolj nadarjenih trenerjev v Evropi in veseli me, da bomo še naprej skupaj razvijali potencial moštva in posameznikov," je ob tem za spletno stran kluba dejal športni direktor Thorsten Leibenath. "Odločitev je bila povsem enostavna. Ulm je odličen klub, ki profesionalno opravlja svoje delo," je dodal 42-letni Ljubljančan.

Kot organizator igre slovenske reprezentance je Jaka Lakovič med letoma 2001 in 2013 nastopil na sedmih zaporednih evropskih prvenstvih in dveh svetovnih prvenstvih (2006 in 2010), z 880 točkami na 86 uradnih tekmah pa je tudi eden najboljših strelcev slovenske reprezentance vseh časov.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se