Nazaj

Jakovina in Krošelj po novem soigralki v Mechelenu

13
maj
2020
  • Članice

Ljubljana – Nov klub za novo sezono sta našli še dve slovenski reprezentantki. Tina Jakovina in Aleksandra Krošelj bosta v sezoni 2020/2021 soigralki v belgijskem Mechelenu. Po igranju v reprezentančnem dresu bosta tako prvič moči združili še v klubskih barvah.

Belgijski prvoligaš Kangoeroes Basket Mechelen je sezono, ki se je zaradi epidemije koronavirursa zaključila pred začetkom končnice, končal tik pod samim vrhom lestvice. V novi sezoni bo klub igral tudi v evropskem pokalu, ki je drugo najmočnejše klubsko tekmovanje v Evropi.

Pivčanka Tina Jakovina je v zadnji sezoni branila barve nemškega prvoligaša Wasserburg, kjer je v povprečju dosegala 9,1 točke in 3,5 skokov na tekmo. Pred sezono v Nemčiji je 28-letna in 183 cm visoka Jakovina v tujini že igrala v Italiji in na Madžarskem, pod slovenskimi koši pa je bila članica Pivke, Grosuplja, Triglava in Celja.

Prvič pa se v tujino podaja 21-letna Aleksandra Krošelj. 174 cm visoka organizatorka igre, ki je bila v preteklem letu proglašena za najboljšo športnico Občine Sevnica, je košarkarsko mladost preživela v novomeški Krki. Od leta 2016 pa je iz sezono v sezono postajala vse pomembnejši člen večkratnih državnih prvakinj iz Celja. V začetku marca je bila na finalnem pokalnem turnirju ob novem zmagoslavju Celjank izbrana za najkoristnejšo igralko  turnirja.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se