Nazaj

Jan Kosi si je poškodoval meniskus

12
mar.
2018
  • Liga Nova KBM
  • Člani

Koper - Občasni slovenski reprezentant Jan Kosi bo iz košarkarskih igrišč odsoten vsaj mesec dni. Pregled v Splošni bolnišnici Izola je pokazal, da si je Kosi na nedeljski tekmi Lige Nova KBM za prvaka s Šenčurjem poškodoval meniskus.

Nedeljski obračun drugega kola Lige Nova KBM za prvaka je Jan Kosi začel v prvi peterki Sixta Primorske in se izkazal s sedmimi točkami in štirimi skoki. Na polovici igre v drugi četrtini je nerodno doskočil na parket in si nesrečno poškodoval desno koleno.

Že v času tekme ga je osebje KK Sixt Primorska v sodelovanju s Splošno bolnišnico Izola prepeljalo v bolnišnico, kjer je bil opravljen tudi pregled. Klinični pregled in pregled z magnetno resonanco sta pokazala, da so vezi v desnem kolenu cele, prišlo pa je do poškodbe meniskusa. Potrebna bo manjša operacija (atroskopija desnega kolena), ki bo izvedena v najkrajšem možnem času. Rehabilitacija po takšni poškodbi v najboljšem primeru traja mesec dni, v najslabšem primeru pa bo Kosi odsoten do konca sezone.

Jan Kosi, igralec KK Sixt Primorska:

"Zahvaljujem se KK Sixt Primorska in Splošni bolnišnici Izola za takojšnjo oskrbo po poškodbi, ki sem jo staknil na tekmi s Šenčurjem. Misli so seveda bežale k najhujšemu, strganim kolenskim vezem, a k sreči so pregledi pokazali, da je poškodovan le meniskus. Moja želja je, da se čim prej vrnem na parket in soigralcem pomagam do novih uspehov."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se