Nazaj

Jure Zdovc postal trener Metropolitans 92 iz Pariza

07
maj
2020
  • Člani

Ljubljana - Nekdanji slovenski selektor Jure Zdovc je novi trener francoske ekipe Metropolitans 92. S Parižani je podpisal dvoletno pogodbo, piše na spletni strani kluba. Za 53-letnega Zdovca bo to dvanajsti klub v njegovi trenerski karieri.

Med krajšim igralskim premorom zaradi težav s hrbtom, je bil pri svojih tridesetih najprej pol leta trener konjiškega Cometa, pravo trenersko kariero pa je začel leta 2003 kot pomočnik v Krki, nadaljeval pa v Splitu, ljubljanskem Slovanu, grškem Iraklisu, Olimpiji, Bosni, Spartaku iz Sankt Peterburga, turškem Gaziantepu, Aeku iz Aten ter zagrebški Cedeviti. Ob tem je bil dvakrat selektor Slovenije, prvič od 2009 do 2010 ter drugič 2014 in 2015.

V tem času je bil prvak BiH, Slovenije in Hrvaške, dvakrat je osvojil hrvaški pokal, z Unionom Olimpijo je bil trikrat pokalni prvak, 2012, ko je bil na čelu ruske ekipe, pa je bil proglašen za najboljšega trenerja evropskega pokala.

Precej več lovorik je Jure Zdovc osvojil kot igralec. S člansko selekcijo Jugoslavije je bil dvakrat evropski prvak, enkrat svetovni prvak, na olimpijskih igrah v Seulu pa srebrn. V klubski karieri je bil evropski prvak, ima po dva naslova državnega prvaka v Franciji in Sloveniji, bil je prvak jadranske lige ter večkratni pokalni zmagovalec v Sloveniji in na Hrvaškem.

Kot igralec je kariero začel v domačem Cometu in leta 1984 prestopil v Olimpijo ter vztrajal pri njej do leta 1991. Nato se je preselil v Bologno, največje uspehe je dosegel z Limogesom, nato pa je igral še za Iraklis, PSG iz Pariza, turški Tofaš, Panionios, Slovan in Split.

Jure Zdovc bo na klopi Metropolitans 92, kluba, ki je nastal 2007 z združitvijo Paris Racinga in Levalloisa, nasledil Frederica Fauthouxa. Ekipa, v kateri je pred nekaj sezonami nastopal tudi Klemen Prepelič, je trenutno na četrtem mestu francoskega prvenstva, ki je enako kot ostala tekmovanja v Franciji prekinjeno zaradi pandemije novega koronavirusa.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se