Nazaj

KZS uvaja novost pri pripravi mladih igralcev in igralk

23
maj
2018
  • Reprezentance
  • Fantje U20
  • Fantje U18
  • Dekleta U20
  • Dekleta U18

Ljubljana - Košarkarska zveza Slovenije je v letošnjem letu uvedla novost na področju pripravljalnega obdobja reprezentanc mlajših starostnih kategorij. Pod vodstvom Anžeta Zdolška, trenerja za telesno pripravo, bo v prehodnem obdobju organizirano testiranje ter vadba za kandidate ter kandidatke za nastop v reprezentancah do 20 in 18 let. 
Avtor: KZS/Lenart

Košarkarska zveza Slovenije uvaja novost na področju telesne priprave mladih košarkarjev in košarkaric, ki bodo v poletnih mesecih branili slovenske barve na evropskih prvenstvih reprezentanc mlajših strostnih kategorij. S prehodnim obdobjem so že začeli igralci in igralke do 20 let, kmalu jih bodo sledili tudi mlajši kolegi in kolegice. Kandidatom in kandidatkam je KZS omogočila indvidualno testiranje ter individualne treninge s trenerjem za telesno pripravo oziroma izdelavo samostojnega plana. 

Namen prehodnega obdobja je dobiti okvirno gibalno sliko vsakega kandidata oziroma kandidatke, ki se prijavi na program, izdelava individualnega plana, vadba za moč ter sanacija morebitnih poškodb. Trener za telesno pripravo po opravljenem testiranju pregleda obremenitve vsakega igralca oziroma igralke, določi primerno število treningov in počitka ter se posveti predvsem odpravi pomanjljivosti vsakega posameznika.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se