Nazaj

KZS z ministrstvom z roko v roki za še več Dončićev in Dragičev!

14
nov.
2018
  • Mlajše kategorije

Da smo Slovenci športen narod, ki stremi k napredku in je lačen zmag, dokazujejo številni vrhunski uspehi naših športnikov tako doma kot v tujini. Da gre to naravno danost še naprej ne le gojiti temveč tudi spodbujati, pa so prepričani tako v Olimpijskem komiteju Slovenije kot na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.
Avtor: govori.se

Slovenski strokovni kadri na področju športa zato veliko sredstev vlagajo tudi v svoj razvoj in dodatno usposabljanje. In ni zanemarljivo dejstvo, da jim ob tem stojijo ob strani tako panožne športne zveze kot tudi Olimpijski komite Slovenije in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

"Bogati nas predvsem neprestano dopolnjevanje in izmenjava izkušenj med trenerji z dolgoletnimi izkušnjami in začetniki," so prepričani na Košarkarski zvezi Slovenije. "Kadri svoje znanje premišljeno prenašajo na športnike in ga na podlagi povratnih informacij in spremljanja, redno nadgrajujejo."

Ob kombinaciji ustrezne motivacije, podpore in idolov lahko Slovenci kot večkrat dokazno športen narod le še presegamo sami sebe in tako dosegamo tudi to, kar se je še včeraj zdelo nemogoče. Slednje so nam še ne tako dolgo nazaj dokazali prav slovenski košarkarji, ki so z osvojenim naslovom evropskih prvakov izdatno vzbudil pozornost mladih, Luka Dončič in Goran Dragič ter drugi uspešni košarkarji pa so postali idoli, ki jih vsak mlad košarkar želi doseči.

"Košarka in na splošno šport je tudi sicer način življenja, ki ga lahko starši lahkega srca priporočijo svojim otrokom, četudi zgolj rekreativno. Prav za športnike namreč velja, da so v življenju opremljeni z naravnost odličnimi temelji, ki lahko kljubujejo vsakemu izzivu," še dodajajo na Košarkarski zvezi Slovenije.

Naložba v prihodnost

Da bi se odlične športne zgodbe tudi v prihodnosti nadaljevale, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada namenja kar 5 milijonov evrov za dvig usposobljenosti kadrov, ki delujejo na področju športa.

Izvedba projekta »Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022« je bila zaupana Olimpijskemu komiteju Slovenije, zainteresirani javnosti pa bo v navedenem obdobju na voljo obsežna ponudba kakovostnih programov usposabljanj in licenčnih seminarjev na področju športne rekreacije, športa otrok in mladine, športa invalidov, kakovostnega in vrhunskega športa v kar 95 panogah.

Za več informacij o brezplačnem usposabljanju strokovnih delavcev v športu 2018–2022 lahko obiščite in tam sproti spremljajte na spletni strani usposabljanje.olympic.si

Vse aktualne razpise si lahko ogledaš TUKAJ!

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se