Nazaj

Klavdija Oblak bo vodila dekliško reprezentanco do 16 let

26
maj
2022
  • Dekleta U16
  • Ostalo

Ljubljana – V četrtek se je na 57. redni seji sestal Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije. Prisotni člani so potrdili finančno poročilo, poročilo revizorja ter mnenje Nadzornega odbora za leto 2021 ter hkrati tudi dokumente z nekaj spremembami in dopolnitvami Disciplinskega in Tekmovalnega pravilnika ter Statuta KZS. Na mesto glavne trenerke dekliške reprezentance do 16 let so soglasno potrdili Klavdijo Oblak.

Reprezentance mlajših starostnih kategorij letos čaka res pesto poletje, saj bo aktivnih kar osem ekip. Slednje bodo vodili Peter Markovinovič (MU20), Danijel Radosavljević (MU18), Dejan Gašparin (MU17), Gregor Gornjec (MU16), Gašper Sluga (ŽU20), Ernest Novak (ŽU18), Robert Matevžič (ŽU17) in Klavdija Oblak (ŽU16). Člani Izvršnega odbora KZS so bili seznanjeni s programom dela mlajših reprezentanc, FIBA pa je zvezam v teh dneh sporočila spremembo datuma in organizatorja prvenstva za dekleta do 18 let. Slovenke bodo tako namesto v Avstriji igrale v bolgarski Sofiji.

RAZPORED PRVENSTEV REPREZENTANC MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ

V skladu s 35. členom Tekmovalnega pravilnika je Izvršni odbor KZS določil izvedbo drugega dela tekmovanja Pokala Spar v sezoni 2022/2023. Na predlog Tekmovalne komisije se bo sklepni del pokalnega tekmovanja izvedel v obliki zaključnega turnirja najboljših štirih ekip. Prav tako so člani izvršnega odbora na seji v članstvo KZS sprejeli ŽKK Šentvid iz Ljubljane ter potrdili vsebino razpisa za prijavo ekip v kategoriji članov in članic za nastop v tekmovalni sezoni 2022/2023. Slednji bo objavljen v prihodnjih tednih.

Naslednja seja Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije bo 15. junija, na ta dan pa bo potekala tudi redna letna skupščina KZS.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se