Nazaj

Konec tedna v Gradcu evropsko prvenstvo v košarki 3x3

07
sep.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Nekoliko v senci moškega EuroBasketa, ki se bo s sklepno fazo odvijal v Berlinu, bo konec tedna v Gradcu na sporedu evropsko prvenstvo v košarki 3x3. V moški konkurenci bo na prvenstvu zaigrala tudi moška reprezentanca, ki bo v skupinskem delu moči merila s Srbijo in Izraelom.

Fantje so si nastop na prvenstvu priigrali na junijskem kvalifikacijskem turnirju v Tel Avivu, kjer dekleta žal niso bila uspešna. Tako v moški, kot ženski konkurenci bo nastopilo po dvanajst ekip. Reprezentance so v prvem delu razdeljene v štiri skupine s po tremi ekipami. Po odigranih tekmah skupinskega dela se po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine uvrstita v četrtfinale. Slovenci bodo igrali v skupini A skupaj s Srbijo in Izraelom. Od četrtfinala naprej (križata se skupini A in C ter B in D) se igrajo tekme na izločanje.

EVROPSKO PRVENSTVO V KOŠARKI 3x3
Gradec, Avstrija – od 9. do 11. septembra 2022

MOŠKI DEL TURNIRJA

SKUPINA A: Srbija, Izrael, SLOVENIJA
SKUPINA B: Litva, Avstrija, Madžarska
SKUPINA C: Latvija, Poljska, Črna gora
SKUPINA D: Belgija, Nizozemska, Azerbajdžan

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3x3

V obeh kategorijah je skupinski del na sporedu 9. in 10. septembra, 11. septembra pa se igrajo izločilni boji ter dvoboji za medalje. Slovenci bodo obe tekmi odigrali drugi dan prvenstva. V soboto se bodo ob 15.25 uri pomerili s Srbijo in ob 17.10 uri še z Izraelom. V primeru napredovanja jih v nedeljo četrtfinalni dvoboj čaka bodisi ob 13.55 (A1:C2), bodisi ob 16.30 (C1:A2). Finalni spektakel v moški konkurenci bo na sporedu ob 21.45 uri.

Slovenske barve bodo v Gradcu branili Adrian Hirschmann, Gašper Jordan Rojko, Žiga Habat in Jakob Strel. Reprezentanco bo vodil selektor Matic Vidic.

Matic Vidic, selektor reprezentance v košarki 3x3
''S članskim evropskim prvenstvom se zaključuje obdobje reprezentančnih nastopov v letošnjem letu. Kljub pomladitvi reprezentance smo se uspeli uvrstiti na prvenstvo, ob tem pa smo igrali tudi na svetovnem prvenstvu. V Gradcu nas čaka izjemno zahtevna skupina s svetovnimi prvaki Srbi, o katerih ne gre izgubljati besed in dobro poznanimi nasprotniki iz Izraela, s katerimi smo se pomerili že v kvalifikacijah, ob tem pa izjemno uspešno nastopajo na tekmovanjih FIBA WT kot ekipa Tel Aviva. Kljub temu se ne predajamo vnaprej, cilj je preboj iz skupine in uvrstitev v izločilne boje, kar pa vsekakor ne bo prav lahka naloga.''

Na zadnjem evropskem prvenstvu, ki ga je lani gostil Pariz, so Slovenci obstali v skupinskem delu tekmovanja. So se pa slovenski košarkarji v košarki 3x3 iz evropskih prvenstev že vračali z medaljami. Leta 2016 so se veselili naslova evropskega prvaka, v letih 2014 in 2017 so osvojili drugo mesto, leto dni kasneje pa še bronasto kolajno.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se