Nazaj

Koper Primorska prejela tekmovalno licenco

30
jun.
2020
  • Tekmovanja

Ljubljana – Pritožbeni senat za licenciranje je ugodil pritožbi KK Koper Primorska, ki je v predpisanem roku z dodatnimi dokazali izkazal izpolnitev obveznih finančnih kriterijev v prvem delu postopka licenciranja košarkarskih klubov. Koprčani so tako prejeli tekmovalno licenco in bodo v sezoni 2020/2021 lahko nastopili v prvoligaški konkurenci.

V KK Radenska Creativ postopkov licenciranja niso dokončali, saj so se namerno odločili, da bodo sezono 2020/2021 igrali v 4. SKL. Sobočani so namreč začrtali novo filozofijo s poudarkom na mladih in domačih igralcih, v klubu pa pričakujejo, da se bodo v dveh do treh letih znova vrnili nazaj na vrh tretje lige.

Nova sezona pod slovenskimi koši se bo s tekmo Superpokala med Koprom Primorsko in Cedevito Olimpijo začela predvidoma na praznik slovenske košarke 17. septembra. Sicer pa je začetek 1. SKL predviden za 3. oktobra, ženske, drugoligaši in tretjeligaši naj bi na parket stopili 26. septembra, prvenstvo v 4. SKL pa naj bi se začelo 17. oktobra. 29. septembra je predviden uvodni krog Pokala Spar, članice pa prve pokalne tekme čakajo 18. novembra.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se