Nazaj

Košarka 3x3: Ekipi Kranj in Ljubljana odlični na Lipik Challengerju

16
jun.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Slovenski ekipi Kranj in Ljubljana sta v preteklih dneh tekmovali na Lipik Challenger turnirju na Hrvaškem. Kranj je na koncu dosegel odlično drugo mesto, Ljubljana pa sedmo. 
Foto: FIBA 3x3


Slovenski ekipi sta si četrtfinale priigrali večjih težav v skupinskem delu tekmovanja. Kranj je v skupini D, kjer so premagali tudi zmagovalno ekipo Vrbas, zasedel prvo mesto, Ljubljana pa je v skupini B zasedla drugo mesto. Ekipi sta se nato med seboj pomerili v četrtfinalu, kjer so bili z rezultatom 17:12 uspešnejši Kranjčani. 

Kranj je nato v polfinalu naletel na verjetno najmočnejšo ekipo v košarki 3x3, srbsko ekipo Novi Sad. Naši fantje so tokrat nastopili odločno in po napeti končnici prišli do zaslužene zmage z rezultatom 17:16. V finalu turnirja so se Kranjčani pomerili še z drugo srbsko ekipo Vrbas, katero so v skupinskem delu tudi premagali (22:14). Tokrat pa srbski košarkarji niso dopustili presenečenja in z rezultatom 15:21 vrnili Kranjčanom za poraz v skupini. 

SKUPINA B
Ljubljana : Lausanne 16:18
Ljubljana : Antwerp 21:20SKUPINA D
Kranj : Vrbas 22:14
Kranj : Spalato 22:20


ČETRTFINALE
Kranj : Ljubljana 17:12

POLFINALE
Kranj : Novi Sad 17:16

FINALE
Kranj : Vrbas 15:21

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se