Nazaj

Košarka 3x3: Ljubljanskim študentkam četrto, Primorcem pa 20. mesto

04
avg.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana/Porto - V portugalskem Portu se je v organizaciji Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) končalo  4. Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3.
Avtor: Matej Jamnik


Primorski študentje so zadnji tekmovalni dan izgubili obe tekmi in na koncu osvojili 20. mesto. Velja omeniti, da so zlasti v svoji predtekmovalni skupini B imeli precej smole, realno gledano pa bi se tudi ob srečnejšem razpletu na letošnjem prvenstvu težko vključili v boj za visoka mesta. V moški konkurenci so zlato medaljo osvojili litvanski študentje z  Vytautas Magnus University.

Tekmi za razvrstitev od 17. – 20. mesta (moški):
University of Primorska  (SLO)  : UNIVERSITY OF PECS (HUN)  17 : 20
(Strelci za UP: Miličević 1, Volk 4, Škerbec 5, Klepač 7);

TECHNION - ISRAEL INSTITUTE OF TECHNOLOGY (ISR) :  University of Primorska  (SLO)  21 : 13
(Strelci za UP: Miličević 3, Volk 2, Škerbec 4, Klepač 4)

Končni vrstni red (moški):
1. Vytautas Magnus University (LTU)
2. Polytechnic Insitute of Porto (POR)
3. University of Malaga (ESP)
20. University of Primorska (SLO)

Nekaj več besed velja nameniti študentkam z Univerze v Ljubljani. Že od leta 2015 naprej s tekmovanj v organizaciji EUSA vsako leto prinašajo domov medalje. V četrtfinalni tekmi so proti romunskim rivalkam zadnjih let že slavile zmago z 18 : 16 po podaljšku, potem ko so se čudežno izvlekle v podaljšek. Vendar nasprotnice so se pritožile, češ, da se jim ni evidentiral koš sredi četrtfinalnega srečanja. Vodstvo tekmovanja je s pomočjo video tehnologije to tudi potrdilo in tekma se je ponovila od omenjenega dogodka naprej  (igralo se je še 5 minut in osem sekund, rezultat pa je bil 12 : 7 za romunsko ekipo). V tem delu igre so se ljubljanske študentke »razletele« po igrišču in dobesedno »odpihnile« svoje romunske vrstnice in tekmo dobile s končnih 21 : 16. Tako so se samozavestno podale v boj za finale, kjer pa so jih presenetile portugalske vrstnice. Po videnem je bilo kar precej spornih sodniških odločitev v korist Portugalk, roko na srce pa morajo tudi del krivde igralke pripisati v prvi vrsti sami sebi. Portugalke so namreč povedle z visoko razliko, na koncu pa je nekaj malega zmanjkalo, tako da se tokrat ni izšlo. V tekmi za tretje mesto so študentke z Univerze v Ljubljani poskušale vse, da bi se zoperstavile fizično močnejšim Nemkam, vendar tudi drugič na tem prvenstvu so bile nasprotnice boljše in tako so na koncu osvojile prav tako zelo dobro četrto mesto. Zlato medaljo so osvojile ukrajinske študentke z  Vasyl Stefanyk Precarparthian National University.

Četrtfinale (ženske):
University of Pitesti (ROU) : UNIVERSITY OF LJUBLJANA (SLO)  16 : 21
(Strelke za UL: Jakobčič 11, Stergar 2, Žibert 8, Jamnik)

Polfinale (ženske):
UNIVERSITY OF AVEIRO (POR) : University of Ljubljana (SLO)  15 : 13
(Strelke za UL: Jakobčič 5, Stergar 1, Žibert 6, Jamnik 1)

Tekma za 3. mesto (ženske):
UNIVERSITY OF GOETTINGEN (GER) : University of Ljubljana (SLO)  12 : 10
(Strelke za UL: Jakobčič 4, Stergar 1, Žibert 5, Jamnik)

Končni vrstni red (ženske):
1. Vasyl Stefanyk Precarparthian National University (UKR)
2. University of Aveiro (POR)
3. University of Goettingen (GER)
4. University of Ljubljana (SLO)

Vse informacije o dogajanju na 4. Evropskem univerzitetnem prvenstvu v Portu lahko dobite na: https://3x3basketball2019.eusa.eu/
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se