Nazaj

Košarka 3x3: Pred nami 16. sezona državnega prvenstva

19
apr.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Bliža se poletje in tudi letos bodo košarkarska prizorišča po Sloveniji gostila državno prvenstvo v košarki 3x3. V 16. sezoni, ki je med drugim tudi kvalifikacijska sezona za neposredno uvrstitev slovenske reprezentance na Olimpijske igre 2020 v Tokiu, bo odigranih pet kvalifikacijskih turnirjev, ki se bodo odvijali od 18. maja do 29 junija. Prijave se odprejo v naslednjem tednu.
Finalni turnir sezone 2019, kjer se bodo pomerile najboljše ekipe iz regionalnih turnirjev državnega prvenstva v košarki 3x3, bo 16. avgusta potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. V članski kategoriji bo zmagovalec finala dobil tudi vstopnico za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Debrecenu (Madžarska).
Sezono 2019 omogočajo Telekom Slovenije, Spar, Euro Jackpot, Hood Burger, Natural Calm in Kampus. 

V lanski sezoni državnega prvenstva v košarki 3x3 je nastopilo rekordnih 1400 igralcev in igralk, več kot 350 ekip v sedmih različnih kategorijah. Tudi v letošnji sezoni pričakujemo veliko število udeležencev, razigrano publiko, bogat spremljevalni program ter seveda veliko atraktivnih potez. Prvi kvalifikacijski turnir bo 18. maja na igrišču pod osnovno šolo Šturje v Ajdovščini.

Kvalifikacijski turnirji:

- 18. maj: AJDOVŠČINA (Igrišče pod osnovno šolo Šturje)
- 25. maj: NOVO MESTO (Športni park Loka)
- 8. junij: LJUBLJANA (Kampus)
- 15. junij: VELENJE (Titov trg)
- 29. junij: PTUJ (Mestni trg)
- 16. avgust: LJUBLJANA (Kongresni trg) – FINALE


Prav tako bo Ljubljana že tretjič zapored gostila mednarodni turnir v košarki 3x3 pod imenom 'FIBA World Tour'. Turnir FIBA Challenger bo 17. avgusta potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Več informacij o tekmovanju lahko dobite v povezavi TUKAJ.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se