Nazaj

Košarka 3x3: Reprezentanca Slovenije U18 končala tekmovanje v Mongoliji

06
jun.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Slovenska moška reprezentanca v košarki 3x3 do 18 let je svoj drugi tekmovalni dan prav tako zaključila s polovičnim uspehom. Na prvi tekmi so bili za točko boljši Italijani (16:17), na drugi tekmi pa so naši fantje pričakovano premagali Jordanijo (18:11) in tako zasedli tretje mesto v skupini A. 

Foto: FIBA3x3

SKUPINA A:
SLOVENIJA : ITALIJA 16:17
SLOVENIJA : JORDANIJA 18:11

SLOVENIJA : TURČIJA 10:12
SLOVENIJA : KITAJSKA 21:12 

Slovenski fantje so v hladni in vetrovni Mongoliji zaključili tekmovanje na svetovnem prvenstvu v košarki 3x3, v kategoriji U18. Na svojem drugem tekmovalnem dnevu so za točko izgubili proti Italiji, od prvenstva pa so se poslovili z zanesljivo zmago nad Jordanijo. Končna uvrstitev Slovenije bo znana po koncu tekmovanja. 

FOTOGALERIJA

Matic Vidic, selektor reprezentanc v košarki 3x3:
"Skupinski del smo končali na tretjem mestu, česar si pred začetkom tekmovanja zagotovo nismo želeli. Razlogov je več, ekipe so proti nam dobro izkoristile skok mi pa se nismo mogli prilagoditi na nasprotnike in težke vremenske razmere. Na koncu nam je proti Turkom in Italijanom zmanjkalo športne sreče in tako bomo tekmovanje končali med devetim in dvanajstim mestom. Žal je tako, enkrat ti uspe, drugič žal ne. Gremo naprej, v avgustu nas čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo."

Lestvica skupine A:

EKIPA ZMAGE PORAZI
Turčija 4 0
Italija 3 1
Slovenija 2 2
Kitajska 1 3
Jordanija 0 4


URADNA SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA
 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se