Nazaj

Košarka 3x3: V soboto uvodni turnir državnega prvenstva

22
maj
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - V soboto, 25. maja, se bo z uvodnim turnirjem v Novem mestu začela 16. sezona državnega prvenstva v košarki 3x3. Na igrišču v športnem parku Loka bo tekmovanje potekalo v sedmih različnih kategorijah, prijave na uvodni turnir pa so možne do četrtka, do 23:59 ure. 

URADNA NAJAVA SEZONE 2019

 

PRIJAVA EKIPE NA DRŽAVNO PRVENSTVO V KOŠARKI 3x3

V dolenjski prestolnici bo v soboto potekal prvi izmed petih kvalifikacijskih turnirjev, ki vodijo na finalni turnir v Ljubljano. Udeleženci se bodo lahko v letošnji sezoni pomerili v sedmih kategorijah; člani, članice, fantje U23, fantje U17, dekleta U17, fantje U14 in rekreativci. V članski kategoriji bo zmagovalec finala dobil tudi vstopnico za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Debrecenu. 

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem:
"Izredno sem vesel, da se uspešno sodelovanje med agencijo Extrem in Košarkarsko zvezo Slovenije nadaljuje tudi v 16. sezoni. Dolgoletna tradicija je samo potrditev tega, da je projekt zrasel na trdnih temeljih, ki bodo lahko v oporo »našim« košarkarjem tudi v prelomnem letu 2020, ko se ulična košarka seli na olimpijske igre. Na letošnjem državnem prvenstvu želim vsem "mirno roko"."

Matic Vidic, vodja tekmovanja in selektor 3x3:
"Spet se bližajo topli dnevi in verjamem, da bo 16. sezona DP v košarki 3x3, najstarejšega uradnega DP v tej disciplini na svetu, najuspešnejša do sedaj. Glede na pretekle sezone smo dodali še en turnir, kategorije tekmovanja so ostale enake. Po nekaj letih se vračamo v Novo mesto, dodali smo Ptuj. Verjamem, da bomo letos dosegli že lani zastavljen cilj – nastop 100 ekip na enem turnirju. Slovenska košarka 3x3 je še vedno, navkljub silovitemu razvoju po celem svetu, v samem svetovnem vrhu, tako tekmovalno kot organizacijsko. V letu 2019 poteka tudi kvalifikacijsko obdobje za neposreden nastop na OI v Tokiu 2020, in ker nam v skupnem seštevku nacionalne lestvice držav štejejo praktično vse točke vseh nastopajočih na DP in vseh ostalih turnirjih, vas prav lepo vabim k nastopu. Le v tem primeru bomo morda 1. novembra letos, ko bo konec tega obdobja, z veseljem ugotovili, da smo s skupnimi močmi pripomogli k neposredni uvrstitvi Slovenije na Olimpijske igre v Tokio!"
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se