Nazaj

Košarka 3x3: Začetek finala državnega prvenstva

16
avg.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Tridnevni spektakel v košarki 3x3 se neizbežno bliža. Od petka do nedelje bo impozantno prizorišče na Kongresnem trg v Ljubljani gostilo najboljše slovenske ter tuje ekipe v košarki 3x3. V sklopu košarkarskega spektakla bosta izmenično potekala dva tekmovanja; finalni turnir državnega prvenstva v košarki 3x3 ter mednarodni turnir Škoda 3x3 Ljubljana Challenger. Vse tekme Škoda 3x3 Ljubljana Challengerja bo mogoče spremljati v spletnem prenosu preko portala FIBA 3x3 Wourld Tour. Nedeljski finale, ki se bo odvijal med 21. in 23. uro, pa bo v neposrednem televizijskem prenosu moč spremljati na drugem programu RTV Slovenija.

DRŽAVNO PRVENSTVO V KOŠARKI 3x3

Šestnajsta sezona državnega prvenstva v košarki 3x3 se bliža h koncu. Na petih kvalifikacijskih turnirjih, ki so potekali vse od konca meseca maja, je sodelovalo več kot 300 ekip v sedmih različnih kategorijah. Finalni turnir, ki se bo na Kongresnem trgu v Ljubljani odvijal od 16. - 18. avgusta, bodo v petek otvorile ekipe, ki so v letošnji sezoni tekmovale v kategorijah članov in fantov U14. V članski kategoriji bo nastopilo 12 ekip, razdeljenih v štiri skupine, ki se bodo borile za naslov prvaka ter vstopnico za nastop na Masters turnirju v Debrecenu. V soboto bo na sporedu finale v kategorijah rekreativcev (4 ekipe) ter deklet U17 (4 ekipe), v nedeljo pa bodo na svoj račun prišle ekipe, ki so tekmovale v kategoriji članic (4 ekipe), fantov U17 ter fantov U23 (skupno osem ekip).

RAZPORED TEKMOVANJA


 

ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGER

Ljubljana bo v soboto in nedeljo gostila nekaj najboljših ekip v košarki 3x3 na svetu. Na tretji izvedbi Challengerja v Ljubljani, bodo nastopile ekipe iz enajstih različnih držav; Amsterdam (lanski zmagovalci), Princeton (svetovni prvaki 2019), Edmonton, Korolev, Split, Bar, Gdansk, Jeddah, Vrbas, Šakiai ter Gran Canaria. Od slovenskih ekip sta se skozi turnirje državnega prvenstva uvrstili ekipi Adecco 3x3 Maribor in Ljubljana East, nastopile pa bodo tudi ekipe Piran, Kranj in Ljubljana. Poleg pestrega košarkarskega programa bo v sklopu dogodka potekalo veliko število zabavnih aktivnosti, ki bodo popestrile dogajanje tako na igrišču, kot dogajanje v neposredni bližini prizorišča.

URNIK TEKEM - SOBOTA
URNIK TEKEM - NEDELJA - FINALE (21:00 - 23:00; prenos v živo na TV SLO 2)

SPLETNI PRENOS ŠKODA 3x3 LJUBLJANA CHALLENGER *prenos v živo bo na voljo dan pred dogodkom

INFORMACIJE O SODELUJOČIH EKIPAH IN SKUPINAH

Matic Vidic, vodja tekmovanja:
"V letošnji, 16. sezoni, smo po dolgem času izpeljali večje število kvalifikacijskih turnirjev. Veseli me, da smo sezono dobro izpeljali in dobili finaliste, ki se bodo letos prvič preizkusili na tako velikem prizorišču, ki bo hkrati gostilo tudi Škoda 3x3 Ljubljana Challenger. Milsim, da bo to res dobra izkušnja predvsem za mlajše košarkarje ter košarkarice. Obeta se izjemno zanimiv zaključni turnir državnega prvenstva, vrhunec pa bo seveda tudi finale mednarodnega turnirja."

Gašper Ovnik, član ekipe Piran:
"Škoda 3x3 Ljubljana Challenger je eden izmed najboljših tovrstnih turnirjev na svetu, ki se lahko tako organizacijsko, kot po kvaliteti košarke primerja nivoju Masters turnirjev in veselim se, da se bomo skupaj s preostalimi štirimi slovenskimi ekipami podali v boj za zmago. Sama tradicija košarke v Sloveniji je na takšnem nivoju, da gledalci spoštujejo kvaliteto košarke in mislim, da bodo to prepoznali tudi prihajajoči vikend in navijali za svoje favorite. Mi bomo seveda naredili vse, da bomo na domačem igrišču dosegli zmago. Poleg tega pa nas čaka še finale državnega prvenstva v katerem vidim kar nekaj odličnih ekip. Morali se bomo potruditi, če želimo konkurirati mlajšim košarkarjem in ostalim izkušenim ekipam, ki prav tako že vrsto let tekmujejo v košarki 3x3."

Simon Rožnik, direktor Extrema:
"Skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije bomo organizirali enega izmed najboljših Challengerjev na svetu. Letos imamo kar nekaj novosti, in sicer prenos nedeljskega finala na nacionalni televiziji ter vodenje statistike v živo, kar je seveda velik korak naprej. Prepoznavnost košarke 3x3, ki je postala tudi olimpijski šport, je v Sloveniji ter v svetu vedno večje. Prizorišče smo pripravili za vse ljubitelje košarke, za zabavo bo poskrbljeno in mislim, da je bila dobra poteza, da smo združili finale državnega prvenstva ter Škoda 3x3 Ljubljana Challenger. Pripravljeni smo na spektakel."


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se