Nazaj

Košarka 3x3 na Dolu

16
okt.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Na Dolu je občina Borovnica zraven nogometnega igrišča zgradila ploščad za igranje košarke 3x3, ki bo uporabna tudi za ostale aktivnosti.
Avtor in foto: Franjo Modrijan

V Sloveniji in v svetu je že nekaj časa popularna košarka 3x3, ki je postala tudi olimpijska disciplina. Vsako leto potekajo turnirji serije World Tour, turnirji serije Challenger ter državna prvenstva posameznih držav. Letos je bil finalni turnir v Ljubljani, predtekmovanja pa so bila v Ajdovščini, Novem mestu, Velenju in na Ptuju. Ekipo 3x3 sestavljajo trije igralci in rezervni igralec, za igro veljajo posebna pravila, ki pa se precej razlikujejo od klasične košarke.

V soboto, 28. septembra, je bila na igrišču krajša slovesnost, odigrane so bile tri tekme (pionirji, člani in veteranke), igrišče pa je svojemu namenu predala predsednica Športnega društva Borovnica, Tina Vuleta.

Uradna otvoritev igrišča bo v maju prihodnjega leta. Povabili bodo dve boljši slovenski ekipi, nekaj domačih, organizirali bodo tudi zabavno prireditev na katero želijo privabiti čim več gledalcev. Krajani se za pomoč pri izgradnji igrišča in izvedbi tekmovanja zahvaljujejo selektorju slovenskih košarkarskih reprezentanc v košarki 3x3, Vrhničanu, Maticu Vidicu. 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se