Nazaj

Košarka 3x3 zaradi koronavirusa s spremembami v koledarju

21
maj
2020
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Krovna mednarodna košarkarska zveza FIBA je sporočila, da bo zaradi posledic pandemije novega koronavirusa spremenila koledar tekmovanj v košarki 3x3. Največja sprememba je prestavitev kvalifikacijskih turnirjev za olimpijske igre v Tokiu na naslednje leto, nekaj tekmovanj so tudi odpovedali.

FIBA je sporočila, da uradnih tekmovanj v košarki 3x3 pod njenim okriljem ne bo vsaj do avgusta. Večino tekmovanj bodo skušali nato izvesti v drugi polovici leta oziroma do januarja 2021, nekaj pa so jih morali odpovedati ali prestaviti. Slednje velja predvsem za kvalifikacije za OI, s čimer so se prilagodili selitvi iger v leto 2021.

Med drugim so odpovedali štiri turnirje serije World Tour v Pragi, Lozani, Los Angelesu in Nanjingu, pa tudi kvalifikacijska tekmovanja v regionalnih pokalih in ligo narodov do 23 let.

Košarkarska zveza Slovenije pa še naprej išče rešitve in možnosti za izvedbo letošnjega državnega prvenstva v košarki 3x3. Ideja in želja vsekakor sta, da se ob nadaljnem sproščanju ukrepov državno prvenstvo odigra v poletnih mesecih. Vse informacije bodo znane v prihodnjih tednih po pogovorih s predstavniki mest lokalnih organizatorjev turnirjev in navodili pristojnih inštitucij.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se