Nazaj

Košarka 3x3: Novonastali klub Ljubljana Center v profesionalni ligi 3x3

03
nov.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Novonastala ekipa oziroma klub 3x3 Ljubljana Center, ki je v letošnji sezoni nastopal pod imenom 3x3 Domžale, bo prihajajočo zimo nastopala v profesionalni ligi 3x3 United League Europe (ULE) v Rusiji.


Ekipa 3x3 Ljubljana Center je ena od mladih in perspektivnih ekip na širšem področju Balkana, zato bo zanimivo spremljati njihove rezultate. Vsekakor bodo dobri rezultati pripomogli tudi k prepoznavnosti 3x3 košarke v Sloveniji. Slovenska ekipa je tako prejela uradno potrdilo o sprejetju v ULE s strani predsednika lige, Alexandra Fromina, in bo edina predstavnica iz držav bivše Jugoslavije v omenjeni evropski ligi.

V ligi bodo nastopale najmočnejše košarkarske ekipe 3x3 na svetu; Riga (Latvija), Gagarin in Korolev (Rusija), Laussane (Švica) ter ekipe iz Rusije, Nizozemske, Litve, Češke in ostalih držav Evrope. Ligo sestavlja 12 ekip in bo odigrana izključno ob vikendih. Vse tekme si bo možno ogledati v neposrednem prenosu in sicer na Youtube kanalu 3x3 FIBA ter ruskem televizijskem kanalu MATCH TV.

URADNA SPLETNA STRAN LIGE 3x3 ULE

"Ker se košarka 3x3 na svetu izjemno hitro razvija, smo ponosni tudi mi, da bomo del najmočnejše lige v košarki 3x3 na svetu," pravi kapetan ekipe Luka Snoj.

Janez Korošec, igralec ekipe Medvode v 2.SKL: "V imenu vseh igralcev bi se rad zahvalil našim klubom, ki nam bodo omogočile odhod in nastop v ligi 3x3 ULE. Zavedamo se, da je pred nami obdobje trdega dela, ki pa se ga vseeno izredno veselimo. Kljub temu, da smo ena izmed najmlajših ekip resno računamo, da bomo konkurirali najboljšim."

Ekipi se je letos pridružil tudi 21-letni Žiga Habat, ki se je vrnil iz študija v ZDA. Poleg zgoraj omenjenih Korošca in Snoja pa sta tukaj še mlada reprezentanta Slovenije do 23 let, Gašper Jordan Rojko ter Jakob Jesih. Izkušnje in znanje bosta dodala tudi Nik Gregorčič in Grega Kajnih.

Vsi turnirji bodo potekali naslednje leto v Sankt Petersburgu (Rusija) v naslednjih terminih: 25.01, 26.01, 08.02, 09.02, 22.02, 23.02, 13.03, 14.03, 27.03, 28.03. 

Košarkarski klub 3x3 Ljubljana Center je pred kratkim kot prvi v Ljubljani odprl tudi 3x3 košarkarsko šolo in omogoča, da spoznate 3x3 košarko ter jo trenirate v Ljubljani celo leto. Treningi potekajo na Srednji zdravstveni šoli in v klubu trenutno vabijo vse nove člane k vpisu.

Več informacij na: 3x3ljubljanacenter@gmail.com

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se