Nazaj

Košarka 3x3: Odličen izkupiček slovenskih ekip v Mongoliji in na Cipru

09
jun.
2019
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Slovenske ekipe Ljubljana, Domžale in Piran so minuli vikend nastopile na Challengerjih v Limassolu in Ulaanbaatarju. Ljubljana, ki je na koncu osvojila tretje mesto, je po napeti končnici izgubila polfinale v Ulaanbaatarju. Za točko je bila boljša ekipa Zemun (14:15). V Limassolu se je v finale uvrstila ekipa Piran, druga slovenska ekipa Domžale je v polfinalu, po podaljšku, izgubila boj proti ekipi NY Harlem. Piran je na koncu osvojil drugo mesto, Domžale pa četrto mesto.  


Ljubljana je na Challengerju v Ulaanbaatarju nastopila v skupini B in se brez poraza uvrstila v četrtfinale. Avstralsko ekipo Geelong Supercats so premagali z rezultatom 21:17, japonsko ekipo Utsunomiya pa so premagali z rezultatom 21:16. V četrtfinalu so bili boljši od češke ekipe Humpolec (21:17), v polfinalu pa so le za točko izgubili proti močni srbski zasedbi Zemun (14:15). Na koncu je ekipa Ljubljana zasedla odlično tretje mesto.

Ulaanbataar Challenger:
LJUBLJANA : GEELONG SUPERCATS 21:17
LJUBLJANA : UTSONOMIYA 21:16

Četrtfinale
LJUBLJANA : HUMPOLEC 21:17

Polfinale
LJUBLJANA : ZEMUN 14:15


Ekipi Piran in Domžale sta tekmovala na Challengerju v Limassolu (Ciper). Piran je v skupini B zasedel drugo mesto. Na prvi tekmi so z rezultatom 20:10 premagali domačine, ekipo Limassol, proti litvanski ekipi Šakiai pa so po napeti končnici izgubili za dve točki (18:16.) Kljub temu so se uspeli uvrstiti v četrfinale, kjer so po podaljšku premagali kanadsko ekipo Edmonton (19:18). V polfinalu jim je na sproti stala srbska ekipa Vrbas, ki jih je zasedba Pirana zanesljivo premagala z rezultatom 20:17. V finalu so se pomerili z ekipo NY Harlem, ki je tokrat bolje izkoristila napake Pirančanov. Na koncu so bili boljši z rezultatom 21:16.

Ekipa Domžale se je v skupinski del tekmovanja prebila skozi kvalifikacije, nato pa v skupini D zasedla drugo mesto. Na prvi tekmi so morali priznati premoč kanadski ekipi Edmonton, nato pa so s 15:8 premagali kitajsko ekipo Beijing. V četrtfinalu so po podaljšku, za točko, premagali še litvansko ekipo Šakiai (17:16) in se uvrstili v polfinale, kjer so se pomerili z ameriško ekipo NY Harlem. Po izjemno izenačenem boju so po podaljšku zmagali Američani (20:22). Na koncu so Domžalčani osvojili četrto mesto.

Limassol Challenger:
PIRAN : LIMASSOL 20:10
PIRAN : ŠAKIAI 16:18

Četrtfinale
PIRAN : EDMONTON 19:18

Polfinale
PIRAN : VRBAS 17:20


DOMŽALE : EDMONTON 13:18
DOMŽALE : BEIJING 15:8

Četrtfinale
DOMŽALE : ŠAKIAI 17:16

Polfinale
DOMŽALE : NY HARLEM 20:22


FINALE
PIRAN : NY HARLEM 16:21

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se