Nazaj

Košarkarice Akson Ilirije A osvojile prvo mesto v kategoriji deklet U17

19
maj
2019
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - V Slovenskih Konjicah je na zaključnem turnirju za dekleta U17 potekal pravi praznik ženske košarke. Ob odličnem vzdušju so ekipe prikazale atraktivno in moštveno košarko, na koncu pa so se prvega mesta zasluženo veselile košarkarice Akson Ilirije A. Cinkarna Celje je osvojila drugo mesto, na tekmi za tretje mesto pa so gostiteljice turnirja premagale Triglav. 

 

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

FINALE
CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA A 53:69 (18:16, 10:16, 14:18, 11:19)

Razboršek 13 (6 skokov), Ostojić (10 skokov in 5 podaj) ter Jelenc (11 skokov in 5 blokad) 12; Pulevič 16, Vrečer 14 (6 skokov, 6 podaj, 7 pridobljenih žog), Mićunović 13;
STATISTIKA 
Kot je bilo za pričakovati, smo v uvodnih minutah tekme za prvo mesto spremljali zelo izenačen boj. Po prvi četrtini so Ilirijanke vodile za dve točki, na začetku druge četrtine so z delnim izidom 7:0 pobegnile na +7 nato pa pet minut niso uspele doseči koša. Celjanke so izkoristile strelski mrk Ilirije, izničile zaostanek in tri minute pred koncem prvega polčasa povedle za točko, 26:25. Ljubljančanke so nato le uspele zadeti in po nekaj uspešnih metih za tri točke na odmor odšle z razliko štirih točk, 28:32. 

V prvih petih minutah tretje četrtine so Celjanke z agresivno obrambo prišle do vodstva 34:32, nato pa so Ilirijanke prevzele pobudo na igrišču in na krilih Ane Vite Mićunović ter Mance Vrečer povedle za 10 točk. V zadnjem delu tekme so Ljubljančanke s potrpežljivo igro v napadu prihajale do izdelanih metov in svojo prednost do konca tekme le še poviševale. 

Tara Pulević je za zmago Ilirije prispevala največ točk (16), ključni pa sta bili tudi Ana Vita Mićunović s 13 točkami in Manca Vrečer, ki je na koncu osvojila tudi naslov najkoristnejše igralke (MVP). V statistiko je vpisala 14 točk, 6 skokov, 6 podaj in kar 7 pridobljenih žog. Pri Cinkarni Celje je Pia Razboršek dosegla 13 točk, dvojnega dvojčka sta v statistiko vpisali Marta Ostojić (12 točk in 10 skokov) ter Mojca Jelenc (12 točk in 11 skokov). 

Izjavi trenerjev po tekmi
Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje:
Iskrene čestitki ekipi Ilirije za naslov najboljših v letošnjem letu. Nam so danes v zelo fizični tekmi na koncu pošle moči, ampak kljub temu moram iz srca čestitati svojim dekletom za izvrstno sezono, ki je za nami. Imamo skupino deklet, ki je bila skozi celotno leto izjemno homogena ter delovna, zato si ta uspeh vsekakor več kot zaslužijo. Rad bi se zahvalil naši upravi kluba, ki nam je ponovno kot vsa ta leta omogočala vrhunske pogoje za delo ter strokovnemu štabu za izjemno predano delo tekom celotne sezone. Velika hvala pa tudi staršem ter vsem ostalim navijačem, ki so na tem finalnem turnirju pričarali fenomenalno vzdušje in bili naš šesti igralec. Velik poklon pa tudi ŽKK Konjice za odlično organizacijo zaključnega turnirja."

Luka Kalezič, trener Akson Ilirije A:
"Čestitke ŽKK Konjice za odlično organiziran finalni turnir. Vesel sem, da je moja ekipa odigrala dobro, ko je bilo to najbolj potrebno. Zahvalil bi se navijačem, ki so ustvarili odlično vzdušje, klubu, da mi je zaupal vodenje in vsem trenerjem, ki so delali s temi dekleti pred mano."

FOTOGALERIJA TEKME

FOTOGALERIJA PODELITVE


(Akson Ilirija A - 1. mesto)(ŽKK Cinkarna Celje - 2. mesto)
TEKMA ZA 3. MESTO
KONJICE : TRIGLAV 67:60 (10:16, 19:17, 16:19, 22:8)

Tajhar 21 (9 skokov in 6 podaj), Šporar Tia 17, Šporar Tori 10 (7 skokov); Štirn 19, Perez 14 (23 skokov), Manojlović in Jenko 7
STATISTIKA
Košarkarice obeh ekip so ob odličnem vzdušju Konjiške publike prikazale izjemno atraktivno in borbeno košarko. Kljub boljšemu začetku gostujočih igralk, ki so po treh četrtinah igre vodile za sedem točk (45:52), so domačinke na začetku zadnjega dela ujele priključek in štiri minute pred koncem povedle za pet točk. Konjičanke so četrto četrtino dobile kar za 14 točk, Tia Šporar in Tia Tajhar sta pridno polnili koš Triglava, medtem ko se je gostjam povsem ustavil met z razdalje. Minuto pred koncem je Tia Tajhar, s svojo 21 točko, povišala prednost na sedem točk, kar pa je bilo več kot dovolj za zasluženo zmago domačink. 

Tia Tajhar je na koncu v statistiko vpisala 21 točk, 9 skokov in 6 podaj, strelsko učinkovita je bila tudi Tia Šporar s 17 točkami. Pri Triglavu je Zoja Štirn dosegla 19 točk, Yeisy Alexandra Perez je 14 točkam dodala kar 23 skokov.

Izjavi trenerjev po tekmi
Robert Matevžič, trener Konjic:
"​Čestitam mojim igralkam za nepopustljivo borbo in ponosen sem, da so do konca verjele vase in uspele narediti preobrat. Žal smo v polfinalu naleteli na izredno razpoložene Celjanke zato smo svojo priložnost iskali v tekmi za tretje mesto. Rad bi se zahvalil vsem, ki so pomagali pri organizaciji tega čudovitega dogodka, hvala klubu in vsem navijačem ter staršem, ki so nas na koncu ponesli do zmage. Čestitke dekletom za izjemno sezono."

Gašper Sluga, trener Triglava:
"Čestitke Konjicam za zaluženo zmago. Tri igralke smo izgubili zaradi osebnih napak, eno žal zaradi poškodbe in na koncu nam je zmanjkalo moči. Kljub vsemu bi rad čestital svojim dekletom za igro na turnirju in jih pohvalil za zelo korektno sezono."

FOTOGALERIJA TEKME

 


(ŽKK Konjice - 3. mesto)(ŽKK Triglav - 4. mesto)


NAJKORISTNEJŠA IGRALKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA (MVP): Manca Vrečer (Akson Ilirija A)NAJBOLJŠA PETERKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:
Zoja Štirn (Triglav), Tia Tajhar (Konjice), Marta Ostojić (Cinkarna Celje), Tara Pulevič in Sara Garič (Akson Ilirija)Najboljša strelka:
Tia Šporar (Konjice) - 41 točk
Najboljša skakalka: Yeisy Alexandra Perez (Triglav) - 36 skokov
Najboljša podajalka: Marta Ostojić (Cinkarna Celje) - 12 podaj
 


POLFINALE

ŽKK KONJICE : CINKARNA CELJE 56:79 (11:21, 13:21, 14:21, 18:16)
Šporar Tia 24, Vinkovič 10; Ostojić 21 (14 skokov in 7 podaj), Čeh 15 (8 skokov in 5 podaj)
STATISTIKA
Domačinke proti visokim Celjankam tokrat niso imele pretiranih možnosti za zmago. Gostje so od samega začetka nadzarovale potek srečanja, zbrale kar 31 skokov več od Konjičank, s čimer so prihajale do drugih priložnosti in lahkih košev pod obročem. 

Pri domačinkah je bila Tia Šporar najbolj razpoložena za igro in na koncu dosegla 24 točk. Pri Cinkarni Celje je Marta Ostojić v statistiko vpisala 21 točk, 14 skokov in 7 podaj. 

Konjičanke bodo novo priložnost iskale v nedeljo, ko se bodo za tretje mesto pomerile s Triglavom. Celjanke v finalu čaka obračun z Akson Ilirijo. 
 

AKSON ILIRIJA : ŽKK TRIGLAV 70:56 (29:10, 17:15, 9:16, 15:15)
Pulevič 17, Mićunović, Garič (10 skokov in 5 podaj) in Vrečer (12 skokov) 15; Perez (13 skokov) in Štirn 14, Manojlović 10
STATISTIKA
Košarkarice Ilirije so silovito začele tekmo in si že v prvi četrtini priigrale 19 točk prednosti. Ob polčasu so vodile za 21 točk kar pa je bilo dovolj, da so tekmo brez težav pripeljale do konca. 

Pri Triglavu je bila najučinkovitejša Yeisy Alexandra Perez, ki je v statistiko vpisala 14 točk in 13 skokov. Pri Akson Iliriji je največ točk dosegla Tara Pulevič, kar tri košarkarice pa so dosegle po 15 točk. 

Ilirijanke se bodo v finalu pomerile s Celjankami, Triglavanke čaka obračun z domačimi Konjicami. 

FOTOGALERIJA POLFINALNIH TEKEM


 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se