Nazaj

Košarkarice Felix Zasavja osvojile prvo mesto v kategoriji deklet U15

26
maj
2019
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - Na Dobrovi je v preteklih dneh potekal zaključni turnir za dekleta U15. Prvo mesto so osvojile košarkarice Felix Zasavja, ki so v finalu premagale Cinkarno Celje. Na tekmi za tretje mesto so košarkarice Akson Ilirije premagale Ježico. 


BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

FINALE
Nedelja, 26. maj
FELIX ZASAVJE : CINKARNA CELJE 82:52 (19:12, 16:17, 24:15, 23:8)
Holešek 17, Erman (13 skokov) in Bartelme (7 skokov) 15; Gbemuotor 13 (20 skokov), Dolinšek (6 skokos) in Anžič (7 skokov) 10
STATISTIKA
Košarkarice Zasavja so v velikem finalu z visoko razliko premagale Celjanke. Zasavčanke so s hitro igro v napadu in agresivno obrambo že v prvi četrtini nakazale, da si še kako želijo osvojiti naslov državnih prvakinj. Čeprav so na glavni odmor odšle z razliko šestih točk, so v prvem polčasu Celjankam povzročale kar precej težav.

V drugem polčasu pa so se Zasavčanke razigrale, hitro in uspešno zaključevale napade, stekel pa jim je tudi met z razdalje. Agresivna obramba je bila ključna za njihov uspeh saj so Celjankam uspele vzeti kar 21 žog. Celjanke so na koncu izgubile 33 žog, razigrana pa je bila le Jite Sophia Gbemuotor.

Kar šest igralk Felix Zasavja je preseglo mejo desetih točk, najučinkovitejši sta bili Tjaša Erman (15 točk in 13 skokov) ter Maša Holešek (17 točk).  

Izjavi trenerjev po tekmi
Miha Bučalič, trener Felix Zasavja: 
"Čestitke puncam za zasluženo zmago! Mislim, da smo skozi celotno sezono pokazali, da si zaslužimo biti najboljša ekipa. Škoda, da nismo imeli možnosti igrati v WABA ligi, bi tudi to osvojili, poznajo pa se nam izkušnje iz Extra lige. Čestitke vsem ekipam, rad bi se zahvalil vsem našim gledalcem in staršem, ki so nas podpirali na poti do osvojitve naslova."

Danica Talajić, trenerka Cinkarne Celje: 
"Vesela sem, da se nam je uspelo uvrstiti na finalni turnir. Dekleta pridno trenirajo, skozi sezono so vložile veliko truda in kljub temu, da danes nismo uspeli zmagati sem ponosna na njih. Čestitke Zasavju za uspeh, so definitvno najboljša ekipa v letošnji sezoni. Nam je uspelo veliko, uvrstili smo se na vse zaključne turnirje, kar je odlična popotnica za prihodnost." 

FOTOGALERIJA

POSNETEK TEKME (1. polčas)

POSNETEK TEKME (2. polčas)Tekma za 3. mesto
JEŽICA A : AKSON ILIRIJA A 66:72 (12:16, 14:19, 14:22, 26:15)
Žitek 26 (11 skokov), Prelog 12 (7 skokov); Ivanuša 29 (17 skokov), Sambolić S. 17 (8 skokov)
STATISTIKA
Na tekmi za tretje mesto smo spremljali obračun ljubljanskih ekip, ki sta se v uvodnih minutah izmenjavali v vodstvu potem pa so se razigrale Ilirijanke. Predvsem po zaslugi dobrega meta z razdalje so na glavni odmor odšle s prednostjo devetih točk, v tretji četrtini pa so svojo prednost povišale na 17 točk. Kljub zaostanku so Ježičanke v zadnjem delu tekme zaigrale močneje, se približale na šest točk zaostanka, a je bilo časa za preobrat premalo. 

Hana Ivanuša je za zmago Ilirije prispevala kar 29 točk in zbrala 17 skokov. Alina Žitek je pri Ježici dosegla 26 točk in zbrala 11 skokov. 

FOTOGALERIJA

POSNETKE TEKME (1. polčas)

POSNETEK TEKME (2. polčas)

 

NAJKORISTNEJŠA IGRALKA TURNIRJA (MVP): Semra Huremkić (Felix Zasavje)


NAJBOLJŠA PETERKA ZAKLJUČNEGA TURNIRJA: Anita Žitek (ŽKD Ježica), Hana Ivanuša (Akson Ilirija), Jite Sophia Gbemuotor (Cinkarna Celje), Semra Huremkić in Lea Bartelme (Felix Zasavje)


Najboljša strelka zaključnega turnirja: Hana Ivanuša (Akson Ilirija) - 46 točk
Najboljša skakalka zaključnega turnirja: Jite Sophia Gbemuotor (Cinkarna Celje) - 44 skokov

 

POLFINALE
Petek, 24. maj

FELIX ZASAVJE – JEŽICA A 65:55 (14:17, 16:17, 18:10, 17:11)
Erman 19 (13 skokov), Bartelme 12 (7 skokov); Žitek 15 (13 skokov), Dolanc 10 (5 skokov)
STATISTIKA

Kljub temu, da so Ježičanke večino prvega polčasa vodile, so košarkarice Zasavja v drugem delu, predvsem po zaslugi dobre tretje četrtine, prišle do dvomestne prednosti in na koncu zasluženo zmagale. Tjaša Erman je za zmago Felix Zasavja dosegla dvojnega dvojčka, v statistiko je vpisala 19 točk in 13 skokov. Na drugi strani je Alina Žitek prav tako vpisala dvojnega dvojčka, 15 točk in 13 skokov. 


AKSON ILIRIJA A – CINKARNA CELJE 55:65 (16:14, 12:19, 13:15, 14:17)
Sambolić (12 skokov) in Ivanuša (11 skokov) 17; Gbemuotor 26 (24 skokov), Anžič 13 
STATISTIKA
Drugo polfinale se je, zanimivo, končalo z enakim rezultatom kot prvo. Celjanke so predvsem na krilih Jite Sophie Gbemuotor, ki je dosegla 26 točk in kar 24 skokov, prihajale do lahkih košev in na koncu zasluženo zmagale. Pri Iliriji sta dve košarkarici na koncu vpisale dvojnega dvojčka, Sara Sambolić (12 skokov) in Hana Ivanuša (11 skokov) sta dosegli 17 točk. 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se