Nazaj

Kvalifikacijski olimpijski turnir v košarki 3x3 bo maja 2021 gostila Avstrija

24
jun.
2020
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Avstrijski Gradec bo nadomestil indijski Bangalore, kjer bi letošnjega marca morali deliti vstopnice za olimpijske igre v Tokiu. Po 20 moških in ženskih reprezentanc v košarki 3x3 se bo pod koši merilo med 26. in 30. majem 2021. V lov za olimpijsko vozovnico se bo podala tudi slovenska moška reprezentanca.

Avstrijski organizatorji bodo za namen turnirja na glavnem trgu v Gradcu pripravili prizorišče s kapaciteto 2000 gledalcev. Vozovnico za olimpijske igre v Tokiu, kjer bo košarka 3x3 doživela premiero v olimpijski družini, bo lovilo po 20 moških in ženskih reprezentanc. V moški kategoriji bodo na uresničitev sanj vsakega športnika upali tudi slovenski reprezentanti. Predtekmovalne skupine in sistem tekmovanja bo ostal nespremenjen, le Avstrijci bodo v skupini D zamenjali Indijo. Reprezentance s pravico nastopa morajo udeležbo na turnirju sicer še dokončno potrditi.

Slovenska reprezentanca bo predvidoma  nastopila v skupini C skupaj s Francijo, Katarjem, Filipini in Dominikansko republiko. V skupini A naj bi bile Mongolija, Poljska, Brazilija, Turčija in Španija, v skupini B ZDA, Litva, Belgija, Južna Koreja in Nova Zelandija, v skupini D pa Nizozemska Latvija, Kanada, Hrvaška in Avstrija. V izločilne dvoboje se uvrstita po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, slovenska skupina C pa se v četrtfinalu križa s skupino A.

V  Tokio bodo tako med fanti, kot dekleti potovale tri najboljše reprezentance iz turnirja v Gradcu. Te se bodo pridružile Japonski, Srbiji, Rusiji in Kitajski pri fantih ter Rusiji, Kitajski, Mongoliji in Romuniji pri dekletih, ki so na olimpijski turnir uvrščene neposredno. Zadnjega potnika na poletne olimpijske igre bo dal drugi kvalifikacijski turnir v madžarski Budimpešti, datum turnirja pa bo znan naknadno. Na igrah bo v vsaki kategoriji namreč nastopilo osem reprezentanc.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se