Nazaj

LIGA NOVA KBM: V torek, 4. maja, začetek končnice

03
maj
2021
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – Liga Nova KBM se preveša v zaključno fazo, saj se jutri, 4. maja, prične četrtfinale končnice. Drugi in morebitni tretji tekmi serij med Rogaško in Termami Olimia ter Helios Sunsi in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem konec tedna bosta predvajani tudi v televizijskih prenosih na Sportklubu. Seriji med Cedevito Olimpijo in Hopsi Polzelo ter Krko in Šentjurjem pa bo moč spremljati v spletnih prenosih na YouTube kanalu KZS. Pred začetkom končnice so misli strnili akterji četrtfinalnih dvobojev.
Foto: KK Gorenjska gradbena družba Šenčur

LIGA NOVA KBM - ČETRTFINALE


CEDEVITA OLIMPIJA (1) : HOPSI POLZELA (8)

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je začetek vedno zanimive končnice državnega prvenstva. Sklepni del sezone začenjamo motivirani, da naslov državnega prvaka vrnemo nazaj v Stožice. Prva preizkušnja na naši poti je četrtfinalni niz s Hopsi. Ekipo s Polzele zelo spoštujemo, vedno igra hitro, moderno košarko, zato nas zagotovo ne čaka lahko delo. Dati bomo morali vse od sebe in ne podcenjevati nikogar. Fante moramo prepričati, da ne bo lahko, in da morajo dati vse od sebe, tako kot že skozi celotno sezono.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Čaka nas sklepni del sezone. Vsi igralci moramo zbrati zadnje atome moči, da se dobro pripravimo na prve tekme. Kot celotno sezono, bomo tudi v končnici igrali korak za korakom. Prva tekma nas čaka že v torek, v Stožice prihajajo Hopsi. Nanje se bomo pripravili tako, kot na vsakega drugega tekmeca. Pričakujemo zmago.«

Boštjan Kuhar, glavni trener KK Hopsi Polzela:
"Letošnje prvenstvo smo odigrali z zelo pomlajeno in v veliki meri spremenjeno ekipo. Slovenska košarkarska javnost je spoznala kar nekaj novih obrazov, eden teh je tudi Habot, ki je letos prvič nastopal v najvišjem rangu tekmovanja. Za uigravanje in postavljanje igre smo potrebovali kar nekaj časa, zato smo šele v drugem delu prvenstva dosegli pričakovan nivo igre. Glede na velik zaostanek pred drugim delom prvenstva je za nas uspeh, da smo se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva. Tekmi proti nespornemu favoritu letošnjega prvenstva Cedeviti Olimpiji sta za nas bolj revialnega značaja."

Žan Kosič, kapetan KK Hopsi Polzela:
"Do uvrstitve v četrtfinale smo morali čakati vse do zadnjega kola lige za obstanek. Kljub temu pa je to glede na potek letošnje sezone lep uspeh in nagrada za to ekipo. Nasprotnik je Cedevita Olimpija, ki je seveda nesporni favorit za osvojitev letošnjega prvenstva. Tekme bomo lahko odigrali sproščeno, hkrati pa poskušati prikazati cim boljšo igro."


KRKA (2) : ŠENTJUR (7)

Dalibor Damjanović, glavni trener KK Krka:
»Čaka nas prva četrtfinalna tekma s Šentjurjem, ki je zelo nevarno moštvo. V ligi za obstanek so bili dominantni. Z zmago v tej ligi so izpolnili svoj primarni cilj, obstanek v ligi, četrtfinale pa bodo igrali brez pritiska, saj nimajo kaj izgubiti in bodo lahko igrali zelo sproščeno ter iskali svojo priložnost. To je seveda povsem normalno in športno. Mi bomo morali narediti vse, da jih pri tem ustavimo. Razmišljamo iz tekme v tekmo in torkova tekma je šele prva tretjina dvoboja. Igra se na dve zmagi in upam, da bomo že jutri dobro pripravljeni. Imeli smo tekmo še v soboto, ritem tekem bo težek, ampak tako pač je. Šentjur ima svojo veliko kakovost na trenerskem stolčku na katerem sedi izkušeni in zelo dober trener Aleš Pipan, ki ga seveda tudi jaz zelo spoštujem. Kar se igralcev tiče, največja nevarnost preti od našega dobrega znanca in zadnjih nekaj preteklih let našega igralca Daliborja Đape na štirici. Na tej poziciji igra tudi Domagoj Samac, ki je odličen strelec ter eksploziven, atletski igralec. Pod košem igra Emir Ahmedović, ki je v letošnji sezoni dobil veliko priložnosti in podpore in ima še posebej na zadnjih tekmah zelo dobro statistiko. Na zunanjih pozicijah jih vodi Jure Špan, tu je tudi srbski organizator igre Stefan Mitrović, med zelo dobrimi strelci velja omeniti še Jerneja Ledla in izkušenega Ivana Držića. Treba se bo zelo dobro pripraviti, morali bomo biti zelo zbrani skozi celo tekmo, jim ne dovoliti, da se razigrajo in potem lahko upamo na zmago.«

Luka Lapornik, kapetan KK Krka:
»Začenja se končnica, ki je najlepši del sezone. V četrtfinalu nam nasproti stoji Šentjur, ki je pokazal, da bi lahko brez težav igral tudi v ligi za prvaka. Gre za vse prej kot lahkega nasprotnika, a menim, da če bomo pokazali igro, ki nas krasi v zadnjem času, ne bi smeli imeti težav.«

Aleš Pipan, glavni trener KK Šentjur:
"Naš cilj uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva smo dosegli. A smo imeli kar nekaj težav s poškodbami in obolelostjo košarkarjev. To je za nami, potem ko pripravljeni čakamo na četrtfinale. Krka je v dvoboju z nami favorit. Kakovostna, izkušena in s številnimi odigranimi težkimi tekmami v letošnji sezoni, predvsem v regionalni ligi. Želim si, da moji fantje pokažejo, da znajo igrati košarko ter da se lahko kosajo s Krko."

Žiga Habat, igralec KK Šentjur:
"Za nami sta zaradi vsem dobro znane situacije v svetu, nekoliko posebna dela državnega prvenstva. Brez gledalcev, ki smo jih na tekmah še kako pogrešali. Tudi v četrtfinalu bi nam njihova podpora iz tribun veliko pomenila, a tako pač je. Jutri nas definitivno čaka zelo težka četrtfinalna tekma proti Krki. Mislim, da bo na tej tekmi ključnega pomena predvsem obramba. Če bomo igrali dobro v obrambi, sem prepričan da bo stekel tudi napad in tako verjamem da lahko presenetimo favorizirane Novomeščane."


ROGAŠKA (3) : TERME OLIMIA PODČETRTEK (6)

Damjan Novaković, glavni trener KK Rogaška:
"V klubu smo zelo zadovoljni s prvo in drugo fazo državnega prvenstva, kjer smo si dejansko zagotovili 3. mesto v Sloveniji in s tem tudi direktno uvrstitev v regionalno ligo. Sedaj se moramo posvetiti naslednji fazi, to je končnica. Vse kar smo naredili do sedaj moramo odmisliti. Res je, da smo si z dobrimi igrami zagotovili tudi prednost domačega igrišča, ki pa je v tej sezoni dosti manj pomembna, kot je bila do sedaj, saj vemo, da navijačev žal ni v dvoranah. Podčetrtek ima številne izkušene igralce, kar v končnici veliko pomeni. Po drugi strani imamo tudi mi svoje kvalitete, s katerimi bomo poizkušali izničiti prednosti Podčetrtka. Naš načrt je seveda uvrstitev v polfinale. Ne bo enostavno, potrebna bo maksimalna koncentracija tako v obrambi kot v napadu. Igrati moramo kolektivno in verjamem, da nam bo uspelo."

Leon Šantelj, kapetan KK Rogaška:
"Med ekipama ni več nobenih skrivnosti. Točno vemo, od kod pretijo njihove največje nevarnosti. Na nasprotnika se dobro pripravljamo, če bomo igrali zbrano, ekipno in potrpežljivo, verjamem v naš uspeh. Ne sme nas zmesti zadnja zmaga nad njimi, ker to ni pravi pokazatelj njihove kakovosti. Čaka nas borba za vsako žogo in žalosti me, ker ne moremo računati na pomoč naših navijačev. Verjamem, da bi dvorana na teh tekmah pokala po šivih.”

Davor Brečko, glavni trener KK Terme Olimia Podčetrtek:
"Po zgodovinskem uspehu, ko smo  se uvrstili v ligo za prvaka, nas čaka jutri nagrada, nastop v četrtfinalu proti Rogaški. Zelo sem vesel tega uspeha, predvsem pa, da smo kljub odličnemu rezultatu, eni redkih, ki smo namenili veliko priložnosti mladim. Rogaška je jutri zagotovo favorit, pričakujem pa, da bodo moji fantje iztisnili še zadnje atome moči in poskušali presenetiti nasprotnika."

Nejc Strnad, kapetan KK Terme Olimia Podčetrtek:
"Za začetek čestitke vsem soigralcem, strokovnemu štabu  in ljudem ki so tako ali drugače pomagali v KK Terme Olimia Podčetrtek. Letošnja sezona je najboljša sezona v zgodovini kluba. Kljub pandemiji in vsem preprekam smo stopili skupaj, ko je bilo najbolj potrebno in pokazali, da s kolektivnim delom lahko naredimo velik rezultat. Četrtfinale - za takšne trenutke treniraš in se trudiš skozi celotno sezono. Nasprotnik je Rogaška. Derbi, lepšega si ne bi mogli želeti. Edino kar je škoda je to, da ni gledalcev. Favorit je Rogaška, ampak mi v četrtfinale ne gremo z belo zastavo. Nasprotnika zelo dobro poznamo in vemo od kje preti največja nevarnost, tako da se bomo pripravili in naredili vse da jim otežimo to v čem so dobri. Mi smo pripravljeni in že komaj čakamo da se začne. Vsi bomo dali svoj maksimum kar lahko, na koncu pa naj zmaga boljši."


HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5)

Dejan Jakara, glavni trener KK Helios Suns:
“Osnovni cilj lige za prvaka, t.j. prednost domačega igrišča v četrtfinalu, smo s četrtim mestom izpolnili. Po dolgi in turbulentni sezoni pa gre šele zdaj pravzaprav zares. Izkušena ekipa Šenčurja zagotovo ne bo enostavna prepreka pred željenim polfinalom. Treba se bo pametno zoperstaviti njihovi premoči v raketi in svoje priložnosti iskati v hitrejši, bolj dinamični igri. Po težavah s poškodbami bomo imeli počasi na voljo tudi kompletno zasedbo, morda bi za boljšo uigranost potrebovali še kakšno tekmo ali trening več.”

Blaž Mahkovic, kapetan KK Helios Suns:
“Vsi se že veselimo četrtfinala. Vemo, da bo Šenčur zahteven nasprotnik, letos smo imeli z njimi nekaj težkih obračunov. Če želimo izpolniti naš cilj in se uvrstiti v polfinale, bomo morali odigrati maksimalno zbrano, predvsem pa odgovorno. Zdaj smo v tisti fazi sezone, ko ni več prostora za napake.”

Konstantin Subotič, glavni trener Gorenjska gradbena družba Šenčur:
»Ni skrivnost, da smo že dolgo v težavah in se žal ne moremo normalno pripravljati za to, kar nas čaka na terenu. Pred nami so odločilne tekme in izločilni boji. Helios je favorit, kar je že večkrat dokazal. Res pa je, da favoriti ne zmagujejo vedno. Tudi mi imamo svojo kakovost, čeprav nismo kompletni kar nekaj mesecev. Osnovni cilj pred prvo tekmo na zelo zahtevnem gostovanju je čim dražje prodati svojo kožo in najti priložnost za pozitiven rezultat. Verjamem, da bomo dali svoj maksimum in to je zame kot trenerja ekipe najbolj pomembno.«

Jan Novak, igralec Gorenjska gradbena družba Šenčur:
»Ekipo Helios Suns dobro poznamo saj smo letos igrali že štiri tekme. Upamo, da bomo prikazali čim boljšo igro, ne glede v kakšnem številu bomo prišli na tekmo. Precej težav imamo s poškodbami, ampak ne glede na to si želimo uvrstitve v polfinale.«


LIGA NOVA KBM - ČETRTFINALE

PRVE TEKME
Torek, 4. maja, ob 19.00

CEDEVITA OLIMPIJA (1) : HOPSI POLZELA (8) (STATISTIKA)
KRKA (2) : ŠENTJUR (7) (STATISTIKA)
ROGAŠKA (3) : TERME OLIMIA PODČETRTEK (6) (STATISTIKA
HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) (STATISTIKA

DRUGE TEKME
Četrtek, 6. maja

HOPSI POLZELA (8) : CEDEVITA OLIMPIJA (1) (STATISTIKA)
ŠENTJUR (7) : KRKA (2) (STATISTIKA)
TERME OLIMIA PODČETRTEK (6) : ROGAŠKA (3) (STATISTIKA) – prenos ob 20.30 na Sportklubu
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) : HELIOS SUNS (4) (STATISTIKA) – prenos ob 18.30 na Sportklubu

MOREBITNE TRETJE TEKME
Sobota, 8. maja

CEDEVITA OLIMPIJA (1) : HOPSI POLZELA (8) (STATISTIKA)
KRKA (2) : ŠENTJUR (7) (STATISTIKA)
ROGAŠKA (3) : TERME OLIMIA PODČETRTEK (6) (STATISTIKA) – prenos ob 18.30 na Sportklubu
HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) (STATISTIKA) – prenos ob 16.15 na Sportklubu
                                    
RAZPORED KONČNICE LIGE NOVA KBM

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se