Nazaj

Liga Nova KBM: Helios Suns in Hopsi Polzela zmagovalca v 5. in 6. kolu

31
mar.
2021
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – V Ligi za prvaka sta se danes v zaostali tekmi 5. kola drugega dela Lige Nova KBM srečala Helios Suns in precej oslabljeni Gorenjska gradbena družba Šenčur, dvoboj pa je pripadel Domžalčanom, a so igralci iz Šenčurja drago prodali svojo kožo. Na drugi tekmi, ki pa bi lahko bila ena odločilnih v boju za zadnje mesto v četrtfinalu Lige Nova KBM, pa so v Ligi za obstanek slavili Hopsi in se na mestu, ki vodi v četrtfinale, izenačili po številu zmag.
Foto: Gašper Papež/KK Helios Suns

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
5. kolo - Liga za prvaka
Sreda, 31. marca


HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 74:69 (18:13, 19:23, 17:13, 20:20) 
Helios Suns: Mirtič 8, Bratec 12, Sekulović 11, Mahkovic 10, Vujasinović 12, Ferme 10, Oman 6, Šikanič 1, Keely 4.
Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 10, Bubnić 9, Novak 16, Rojc 16, Martinčič 5, Ivković 3, Tešić 10.
CELOTNA STATISTIKA
V Domžalah je bila na sporedu zadnja tekma državnega prvenstva v košarki, Lige Nova KBM, pred enajstdnevno prekinitvijo, ki bo posledica zaustavitve javnega življenja v državi zaradi pandemije novega koronavirusa. Na prisilni odmor gredo z novo težko prigarano zmago člani ekipe Helios Suns, ki so se pomerili z vedno neugodnim a tokrat zelo oslabljenim tekmecem Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem in zmagali. Izid na koncu je bil 74:69 v korist domače domžalske zasedbe, Šenčurjani pa so svojo kožo drago prodali. Domžalčani so se z zmago na zaostali tekmi v skupini za prvaka začasno odlepili od dna lestvice. Na vrhu je po šestih krogih z desetimi točkami še vedno Rogaška. Krka in Olimpija imata po devet točk, Šenčur in Domžale osem, Podčetrtek pa sedem.
V dresu Domžal so bili v ospredju Daniel Vujasinović in Aljaž Bratec s po 12 točkami, in Blaž Mahkovic, ki je 10 točkam dodal še 11 skokov za dvojnega dvojčka. Vujasinović sicer ni bil najbolj natančen pri metu za tri točke, saj je zgrešil kar sedem trojk (2:9). Pri Gorenjcih sta Matej Rojc in Jan Novak dosegla 16 točk, Novak je ob prispeval 10 skokov in devet podaj. Tudi Gorenjci niso ravno blesteli pri metu za tri. Nejc Martinčič je bil natančen le enkrat v šestih poskusih, Rojc pa je zadel eno trojko v štirih poskusih. Ekipi se bosta vrnili na parket predvidoma 12. (Gorenjska gradbena družba Šenčur) in 15. aprila (Helios Suns)

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
6. kolo - Liga za obstanek
Sreda, 31. marca


ZLATOROG LAŠKO : HOPSI POLZELA 73:98 (25:28, 22:22, 15:23, 11:25) 
Zlatorog Laško: Benson 5, Jereb 3, Požin 11, Glavan 9, Kellner 10, Grušovnik 18, Ličen 7, Routt 4, Strel 6.
Hopsi Polzela: Collins 14, Jurček 6, Mikulić 26, Goltnik 9, Carver 29, Kosič 14.
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarji Hopsov iz Polzele so se v Laško oziroma v Hrastnik (zaradi prenove dvorane Tri lilije) podali z misijo ujeti domačo ekipo po številu zmag in resno konkurirati za zadnje mesto, ki še vodi v četrtfinale Lige Nova KBM. Kljub pomembnosti tekme, sta ekipi prvi polčas odigrali zelo napadalno, ekipa iz Polzele je dosegla celo 50 točk. A v drugem polčasu so gostje nadaljevali z visokim odstotkom zadetih metov (met Hopsov iz igre na koncu 62%), Laščanom pa se je igra v napadu popolnoma ustavila. V drugem polčasu je Zlatorog dosegel le 26 točk in na zmago preprosto ni mogel več računati, saj so bili Hopsi napadalno enostavno preveč razpoloženi in na koncu zmagali z visoko razliko. Za to razliko je zaslužnih sedem podaj, šest zadetih metov in 10 prostih metov več Hopsov.
Pri Laščanih je Matic Grušovnik dosegel 18 točk, Klemen Požin jih je prispeval 11. Pri zmagovalni ekipi je Aaron Carver odigral vrhunsko tekmo, saj je 29 točkam dodal še 12 skokov. Josip Mikulić je dosegel 26 točk, Anthony Collins pa je 14 točkam dodal še kar 11 podaj.
Obe ekipi se bosta na parket spet podali po 12. aprilu, ko se bosta spet pomerili med sabo, predvidoma 19. aprila.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se