Nazaj

Liga Nova KBM: Krka se je Rogaški maščevala za poraz pred tremi tedni

30
mar.
2021
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – V torek se je v Novem mestu odigrala zelo zanimiva tekma med Krko in Rogaško. Tri tedne nazaj je Rogaška v domači dvorani po podaljšku v zadnji sekundi premagala Krko, le ta pa se ji je z današnjo zmago maščevala za ta poraz. V sredo, 31. marca, bosta odigrani še dve tekmi 6. kola.
Foto: Drago Perko/KK Krka

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
6. kolo - Liga za prvaka
Torek, 30. marca


KRKA : ROGAŠKA 80:60 (20:17, 17:11, 19:22, 24:10) 
Krka: Barič 7, Škifič 21, Lapornik 6, Camphor 8, Stipčević 9, Vrabac, Kosi 2, Škedelj 5, Vučetić 18.
Rogaška: Vujačić 4, Nichols 15, Zupan 7, Gabrovšek 12, Blackshear 8, Božak 4, Šantelj 10.
CELOTNA STATISTIKA
Danes in v sredo so v Ligi Nova KBM na sporedu še zadnje tekme pred prekinitvijo tekmovanj zaradi poostrenih koronskih ukrepov. Krka je danes gostila vodilno Rogaško in jo na koncu visoko premagala, se maščevala za poraz v Rogaški Slatini pred tremi tedni, ter se na drugem mestu izenačila z Ljubljančani. Kljub porazu pa Rogaška še ostaja prva na lestvici drugega dela Lige Nova KBM. Gostje so sicer bolje začeli in povedli z 8:1. A nadaljevanje je bilo boljše za domače, ki so že v prvi četrtini tekmece hitro ujeli in jih potem tudi prehiteli. V drugem delu so hitro prišli do desetih točk naskoka in jih devet še obdržali ob polčasu. A v tretji četrtini te prednosti še niso znali obdržati. Rogaška je izničila zaostanek (45:45), ni pa zmogla preobrata. Krka je spet pobegnila za šest točk. Odločilnih za razplet tekme pa je bilo nato prvih pet minut zadnje četrtine. V teh so gostje zmogli le točko, Krka je spet prišla do dvoštevilčnega naskoka, ki ga je nato do konca tekme dvignila na 20 točk. Domača klop je popolnoma nadigrala gostujočo, saj so dosegli kar 46 točk, gostujoči igralci s klopi pa le 14. Prav tako so igralci Rogaške izgubili tudi 9 žog več od domače in tudi v tem tiči eden od razlogov za poraz gostov.
Pri zmagovalcih je Jure Škifič dosegel 21 točk, Vasilije Vučetić pa 18, pri Rogaški je bil s 15 najbolj učinkovit David Nichols.
Pred prekinitvijo tekmovanj bosta v sredo še dve tekmi, tekmo 6. kola bosta v skupini za obstanek igrala Zlatorog Laško in Hopsi Polzela, v skupini za prvaka pa bo še zaostala tekma 5. kola Helios Suns – Gorenjska gradbena družba Šenčur.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se