Nazaj

Liga Nova KBM: Sosedski dvoboj v Podčetrtku, dvoboj kola v Novem mestu

23
nov.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - LTH Castings bo gostil prvo tekmo 8. kola Lige Nova KBM, v Škofjo Loko prihaja ekipa iz Laškega. V soboto je na sporedu sosedski dvoboj, pomerili se bosta ekipi Terme Olimia Podčetrtka in Rogaške. Domžalska športna dvorana bo prizorišče dvoboja med ekipama Helios Suns in Ilirijo. V torek bosta na sporedu dve tekmi, na Polzeli gostuje Gorenjska gradbena družba Šenčur, v Novem mestu pa bo odigran dvoboj kola, neporažena Krka gosti ekipo Šentjurja.
Foto: KK Krka/Drago Perko

Liga Nova KBM
1. del, 8. kolo

Petek, 25. november
20:00 LTH Castings - Zlatorog Laško (Šport TV)

Škofjeloška zasedba se sooča s poškodbami in odsotnostmi zaradi bolezni, varovanci Igorja Dolenca pa še iščejo pot do prve zmage v aktualni sezoni Lige Nova KBM. Laščani so v prejšnjem kolu zabeležili prvo zmago, v domači dvorani so premagali Terme Olimia Podčetrtek.

Sobota, 26. november
13:00 Terme Olimia Podčetrtek - Rogaška (Šport TV)

Podčetrtani bodo gostili sosedski derbi, saj bo v osmem kolu nasproti stala ekipa iz Rogaške Slatine. Rogaška je v dosedanjem delu sezone zabeležila zmago več, v Podčetrtek pa prihaja po porazu proti Helios Suns. Na srečanju z Rogaško bodo domači košarkarji poskusili prekiniti niz treh porazov.

Ponedeljek, 28. november
18:00 Helios Suns - Ilirija (Sportklub)

Helios bo v ponedeljek lovil četrto zaporedno zmago, v domžalski dvorani jim bodo to poskusili preprečiti košarkarji Ilirije. Ljubljančani so klonili na treh zaporednih tekmah, v dosedanjem delu sezone so si priigrali dve zmagi in petkrat priznali premoč nasprotniku.

Torek, 29. november
19:00 Hopsi Polzela - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Spletni prenos)

Košarkarji s Polzele so po treh uvodnih porazih zabeležili tri zaporedne zmage, v prejšnjem kolu pa so njihov niz prekinili košarkarji vodilne Krke. Na Polzeli bo ekipa Gorenjske gradbene družbe Šenčurja lovila še četrto zmago v nizu, v dosedanjem delu sezone so Gorenjci le dvakrat klonili.

19:00 Krka - Šentjur (Spletni prenos)
Dvoboj kola bo odigran v Novem mestu, kjer neporažena Krka pričakuje ekipo Šentjurja, ki je v prvih sedmih kolih zabeležila le en poraz. Košarkarji Krke so razigrani v napadu, saj v povprečju dosegajo več kot 90 točk, tako kot Helios Suns. Domžalčani so edini, ki so v aktualni sezoni premagali Šentjurčane.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se