Nazaj

Liga Nova KBM: Visoka zmaga Podčetrtka

27
jan.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Prvo tekmo 16. kola Lige Nova KBM so dobili košarkarji Term Olimia Podčetrtka, s 96:66 so premagali zasedbo Zlatoroga Laško. Domači košarkarji so do odločilne prednosti prišli že v prvem polčasu, ko so vodili s 53:34. V domači zasedbi je bil v napadu najbolj razpoložen Nedžad Muratović (17 točk, 4 skoki), najboljši strelec srečanja pa je bil košarkar Zlatoroga, Adrio Ramone Bailey je dosegel 20 točk in zbral 4 skoke. 
Foto: Terme Olimia Podčetrtek

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

16. kolo
Petek, 27. januar

TERME OLIMIA PODČETRTEK - ZLATOROG LAŠKO 96:66 (25:15, 28:19, 23:12, 20:20)

Terme Olimia Podčetrtek: Kosič 12 (2:2), Švigelj 3, Čebular 9 (1:2), Atanacković 13 (2:3), Tadić 12 (1:2), Muratović 17, Strnad 6, Škorjanc 2, Stoimenov 10, Struger 10, Kitak 2.
Zlatorog Laško: Bailey 20 (5:6), Lorbek 12 (5:6), Copot 15, Miljković 3 (1:2), Smrekar 3 (1:4), Medved 5, Tratar 2, Samojlović 6.

CELOTNA STATISTIKA

Pred začetkom dvoboja so imeli status favorita domači, ki so bili na lestvici četrti, Laščani pa predzadnji. Teoretično prednost so gostitelji hitro pretopili tudi v prakso in že v prvem polčasu praktično odločili dvoboj, na koncu pa prišli tik pod mejo stotice.

Eno glavnih orožij domače zasedbe je bil met za tri točke. Z metom 11-17 so v prvem polčasu vztrajno bežali tekmecem, ki so v tem delu zmogli le tri trojke, tako da je razlika naraščala. Že ob koncu prvega dela je bilo +10, do odmora pa so se gostitelji povsem približali že +20.

V nadaljevanju se podoba na igrišču ni spremenila. Domači niso popuščali, ob le 12 točkah gostov v tretji četrtini je prednost znašala že +30 (76:46).

Ob takšnem naskoku so si lahko domači privoščili nekoliko bolj sproščeno zadnjo četrtino, v kateri razlika ni več naraščala, je pa tudi po zaslugi skupno 18 trojk Podčetrtka ostala pri +30.

Nedžad Muratović je za Terme Olimia dosegel 17 točk, 13 pa Sime Atanacković. Laščani so imeli le tri razpoložene igralce, najbolj učinkovit je bil Adrio Bailey z 20.

V naslednjem kolu Lige Nova KBM bo ekipa iz Podčetrtka 6. februarja gostovala pri Rogaški, Laščani bodo 3. februarja gostili LTH Castings.

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka: "Danes smo pokazali igro, ki nas krasi zadnji dve leti. Veliko smo rotirali, bili smo sproščeni po zgodovinskem uspehu v Pokalu Spar, saj smo se uvrstili med najboljše štiri. V desetih dneh smo odigrali štiri tekme in malce me je bilo strah, kako bomo reagirali, danes pa smo vseeno veliko tekli. Počasi nam uspeva, postavili smo zadeve na svoje mesto, saj vsak košarkar da svoj maksimum. Danes sem lahko zadovoljen."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Nismo bili nervozni, čestital bi domačinom za zasluženo zmago. Nasprotnik je bolje igral od mojih košarkarjev, predvsem v obrambi se nismo izkazali. Domačim košarkarjem smo dovolili, da so se razigrali, po tem jih ni bilo več mogoče zaustaviti."    

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se