Nazaj

Liga Nova KBM - Liga za prvaka: Koper Primorska v gosteh visoko premagala ekipo Hopsi Polzela

11
mar.
2020
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Igralci Kopra Primorske so zmagali prvič v 2. delu Lige Nova KBM. V Ligi za prvaka so v gosteh visoko premagali domačo ekipo Hopsi Polzela, z rezultatom 92:68. Primorci so narekovali ritem tekme od začetka, že po koncu prve četrtine je bila razlika 17 točk v korist gostov iz Kopra. V nadaljevanju tekme so Primorci razliko stalno povečevali in na koncu tekmo mirno pripeljali h koncu, ob tem pa ponudili priložnost za igranje tudi nekaterim mlajšim igralcem.  
Foto: Žiga Mikeli/KK Koper Primorska

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
3. kolo
Sreda, 11. marec

HOPSI POLZELA : KOPER PRIMORSKA 68:92 (14:31, 17:21, 15:24, 22:16)
Hopsi Polzela: Collins 3, Čebular 11, Vašl 11, Atanacković 17, Vasilić 4, Copot 10, Rizman 12.
Koper Primorska: Barič 6, Lazić 12, Hodžić 20, Dimec 18, Luković 9, Gibbs 9, Kosi 9, Haskić 2, Mrgole 2, Nemanič 5.
CELOTNA STATISTIKA
Koprčani so dosegli prvo zmago v Ligi Nova KBM za prvaka. V boju z zasedbo s Polzele niso imeli težav, že po nekaj minutah so tehtnico nagnili v svoj prid, nato pa so jih domači le še spremljali na poti do zmage.

Zadnjo četrtino so sicer dobili domači, toda takrat so lahko le še kozmetično popravili vtis in za nekaj točk znižali visok zaostanek. Ta se je začel nabirati že v prvi četrtini, pri izidu 22:5 v šesti minuti je bilo že jasno, da bodo domači težko prišli blizu Koprčanom.

Ti so v podobnem slogu nadaljevali in klub visoki prednosti niso popuščali. Naskok se je tako večal, na polovici tekme je bilo +19, po treh četrtinah pa +29, potem ko so nekaj trenutkov pred tem pri izidu 78:46 gostje dosegli največjo prednost na tekmi.

Pri domačih je Simo Atanacković dosegel 17 točk, 12 Jan Rizman, po 11 sta jih dodala Sandi Čebular in Miha Vašl. Goste pa sta na poti do zmage vodila Alen Hodžić z 20 točkami, Žiga Dimec jih je dosegel 18, Aleksandar Lazić je za dvojni dvojček 12 točkam dodal deset skokov.

Hopsi bodo v naslednjem kolu 17. marca gostovali pri Cedeviti Olimpiji, Koprčani pa isti dan pri Krki.

LESTVICI LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se