Nazaj

Liga Nova KBM: Finalna serija se seli v Stožice

20
maj
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Finalna serija Lige Nova KBM, med Petrol Olimpijo in Sixt Primorsko, se v torek seli v Ljubljano. Koprčani so si na prvi tekmi serije na tri zmage priigrali prednost, Ljubljančani pa bodo jutri pred domačimi gledalci lovili izenačenje. Obračun, ki se bo v Stožicah začel ob 18.45 uri, bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV.


LIGA NOVA KBM
FINALE

Torek, 21. maj, ob 18:45
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA 
*[0:1] - prenos na Šport TV
Ljubljanski košarkarji so bili na prvi tekmi, kljub visoki končni razliki, povsem enakovreden nasprotnik in Koprčanom povzročali precej težav. Slednji so si prednost priigrali šele na začetku zadnje četrtine, ko so z delnim izidom 12:0 ušli na +11. Gostom iz Ljubljane je na koncu zmanjkalo moči, kar bi lahko bila tudi posledica manjšemu številu igralcev v rotaciji.

Košarkarji Sixt Primorske so bili na prvi tekmi, ob 58 odstotnem metu iz igre, dobro razpoloženi. Prav tako so se tudi vsi, ki so dobili priložnost za igro, vpisali med strelce. Štirje košarkarji so presegli mejo desetih točk, najzaslužnejši za uspeh pa je bil Marko Jagodić Kuridža, ki je na koncu v statistiko vpisal 18 točk, 7 skokov in 2 podaji. Pri Petrol Olimpiji sta mejo desetih točk presegla Miha Lapornik (15) in Marvin Jones (14), dolžnik s prve tekme pa je Domen Lorbek, ki je ob metu iz igre 2/9, v 25 minutah dosegel šest točk.

Ekipi sta se na začetku letošnje sezone, v Stožicah, enkrat že pomerili, zmaga je z rezultatom 81:61 pripadla Ljubljančanom. Vse preostale medsebojne dvoboje pa so dobili Koprčani. Drugo tekmo finalne serije, ki se bo začela ob 18.45 uri, bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Vidi se, da je za našimi košarkarji težka sezona. Že na prvi tekmi se je videla utrujenost. V igralcih skušamo najti še zadnje atome moči, kar nam je v Kopru deloma uspelo. Za drugo tekmo se moramo ustrezno pripravit in najti motivacijo, da damo vse od sebe in v Stožicah Sixt Primorsko presenetimo. V obrambi moramo zaigrati še bolj čvrsto in Koprčane ustaviti pri njihovi igri v napadu, saj le tako lahko računamo na končni uspeh.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Prvo tekmo smo detajlno analizirali in videli, kjer smo delali napake. Zavedamo se, da bomo morali v Stožicah prikazati precej boljšo igro in osredotočenost, v kolikor želimo doseči novo zmago. V Ljubljano se odpravljamo samozavestni in s pozitivnimi mislimi."


*PRVA TEKMA
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA 79:61 (17:19, 21:16, 19:17, 22:9)
Jagodić Kuridža 18 (7 skokov), Čakarun (6 skokov) in Harris 12; Lapornik 15 (5 skokov), Jones 14, Lazić 8 (7 skokov)
STATISTIKA

 

RAZPORED TEKEM FINALNE SERIJE
Torek, 21. maj, ob 18.45
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA

Petek, 24. maj, ob 18.45
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA

*Morebitna 4. tekma
Nedelja, 26. maj, ob 18.15
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA

*Morebitna 5. tekma
Torek, 28. maja, ob 18.45
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se