Nazaj

Liga Nova KBM: V Ligi za obstanek in pomembni zmagi Hopsov in Zlatoroga

27
feb.
2021
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – Z drugim delom tekmovanja so začele tudi ekipe v Ligi za obstanek Lige Nova KBM. Na dveh današnjih tekmah sta se zmag razveselili ekipi Zlatoroga Laško in Hopsov iz Polzele.
FOTO: David Barlič/KK Zlatorog Laško

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA
1.kolo - Liga za obstanek
Sobota, 27. februarja


ŠENTJUR : ZLATOROG LAŠKO 62:72 (13:20, 14:19, 19:20, 16:13)
Šentjur: Habat 1, Držič 11, Đapa 19, Mitrović 18, Samac 9, Ledl 2, Ahmedović 2.
Zlatorog Laško: Benson 16, Požin 9, Stipaničev 12, Grušovnik 13, Ličen 2, Routt 13, Strel 7.
CELOTNA STATISTIKA
V prvi tekmi drugega dela Lige za obstanek so domači igralci iz Šentjurja s pozicije vodilnega med štirimi moštvi iz tega dela Lige Nova KBM gostili ekipo iz Laškega. Domačini so v tekmo vstopili kot favoriti, saj so v prvem delu tekmovanja proti Zlatorogu v dveh tekmah obakrat zmagali. Toda igralci Zlatoroga so v tekmo vstopili odločno in ko so v tretji minuti prvič povedli, vodstva do konca tekme niso izpustili iz rok. Gostje so v teku srečanja vodili tudi za 19 točk, a se jim je domača ekipa proti koncu dvoboja uspela približati le na pet točk zaostanka, za kaj več pa je zmanjkalo energije in Laščani so tekmo zasluženo zmagali. Zlatorog Laško si je priigral sedem metov iz igre več, gostje so zadeli tudi osem prostih metov več, domača ekipa pa ni bila najbolj razpoložena pri metih za tri točke, vse skupaj pa je najbolj botrovalo porazu Šentjurja.
Pri Šentjurju je bil strelsko najbolj učinkovit Dalibor Đapa, ki je dosegel 19 točk, Stefan Mitrović je dosegel točko manj. Pri gostih je Casey Bryan Benson dosegel 16 točk, temu dodal 6 skokov in 5 podaj. Sledila sta mu Matic Grušovnik in Logan Shane Routt, ki sta dosegla po 13 točk, Routt pa je v statistiko zbral tudi odličnih 14 skokov.
Šentjur bo naslednjič na parket stopil v soboto, 6. marca, ko bo spet igral doma, takrat proti Hopsom iz Polzele, Zlatorog Laško pa bo tri dni prej gostil ekipo ECE Triglava. 

HOPSI POLZELA : ECE TRIGLAV 84:73 (20:14, 14:25, 32:15, 18:19)
Hopsi Polzela: Collins 10, Copot 8, Jurček 17, Mikulić 17, Carver 9, Kosič 21, Habot 2.
ECE Triglav: Grubelić 21, Dornik 2, Urbiha 3, Ožegovič 5, Kuralt 2, Stavrov 25, Milašinović 8, Smrekar 7.
CELOTNA STATISTIKA
Obračun Zadnjih dveh ekip prvega dela državnega prvenstva je bil pomemben za obe ekipi, saj so se igralci Polzele želeli otresti zadnjega mesta v Ligi za obstanek, ECE Triglav pa bi z zmago na Polzeli domači ekipi pobegnil na dve zmagi prednosti. Potek srečanja je bil v smislu preobratov sila zanimiv, saj so gostje drugo četrtino dobili za 11 točk, domačini pa so po napadalni eksploziji tretjo četrtino dobili s kar 17 točkami razlike. Na koncu tekme se je izkazalo, da je bil to odločilen korak Hopsov, ki jim je tlakoval pot do zmage v tem srečanju. Hopsi so tekmo zaključili z odličnim metom iz igre (51%) in desetimi zadetimi meti za tri točke, imeli pa so tudi osem skokov več od Gorenjcev ter zasluženo zmagali.
Pri Hopsih je najboljši strelec postal Žan Kosič, ki je dosegel 21 točk, sledila sta mu Žiga Jurček in Josip Mikulić s 17. Pri ekipi ECE Triglava velja pohvaliti Andreja Stavrova, ki je dosegel 25 točk in Sandija Grubelića, ki jih je prispeval 21. 
Hopsi bodo naslednjo tekmo igrali 6. marca v Šentjurju, Kranjčani pa 3. marca v Laškem.


RAZPORED TEKEM IN LESTVICA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se