Nazaj

Ljubljana A osvojila prvo mesto v kategoriji fantov U13

20
apr.
2019
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - Zaključni turnir državnega prvenstva za fante U13 se je letos odvijal v Sladkem Vrhu, kjer so v odličnem vzdušju prvo mesto osvojili fantje iz košarkarskega kluba Ljubljana. V finalu so po napeti končnici z rezultatom 49:47 premagali Helios Suns Vzajemce. Na tekmi za tretje mesto je ECE Triglav premagal domačine, I Team, z rezultatom 75:49.

BILTEN ZAKLJUČNEGA TURNIRJA

V soboto, 20. aprila, se je v Sladkem Vrhu odvijal pravi košarkarski praznik. Domača ekipa, I Team, je z uvrstitvijo na finalni turnir dosegla največji uspeh v ekipnem športu v občini Šentilj. Organizatorji turnirja so pričarali nepozabno doživetje za vse udeležence ob razigrani publiki pa so mladi košarkarji na igrišču prikazali odlične predstave. 

V polfinalnih obračunih sta si veliki finale priigrala Ljubljana A in Helios Suns Vzajemci. Domačini so na prvi dopoldanski tekmi morali priznati premoč Ljubljane, ki je zmagala z rezultatom 43:91. Lan Zemljič, ki je na koncu osvojil nagrado za najboljšega strelca in skakalca turnirja, je pri domači ekipi v statistiko vpisal dvojnega dvojčka, 24 točk in 11 skokov. Pri Ljubljani je Mark Povše zbral 15 točk, 5 skokov in 4 podaje. 

I TEAM : LJUBLJANA A 43:91
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

V drugem polfinalnem obračunu so košarkarji Helios Suns Vzajemci premagali ECE Triglav z rezultatom 49:57. Domžalčani so v tretji četrtini prevzeli pobudo, povedli za 6 točk in v zadnjem delu tekme uspeli zadržati prednost ter zasluženo zmagali. Pri Helios Suns Vzajemcih je bil strelsko najuspešnejši Vall Camaj, ki je dosegel 13 točk. Pri Triglavu je dosegel 12 točk in zbral 3 skoke. 

ECE TRIGLAV A : HELIOS SUNS VZAJEMCI 49:57
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
 

FINALE

LJUBLJANA A : HELIOS SUNS VZAJEMCI 49:47 (16:14, 16:7, 11:10, 6:16)
Selan 11, Magister in Povše 8; Pajnič 15 (6 skokov), Goljovič 10, Sok 9
STATISTIKA
Košarkarji Ljubljane so izkušnje iz finalne tekme Mini Pokala Spar, kjer so po podaljšku premagali ECE Triglav in osvojili prvo mesto, prenesli tudi v obračun s Heliosom. V prvem polčasu so z odlično moštveno igro prihajali do izdelanih zaključkov in na odmor odšli s prednostjo enajstih točk. V tretji četrtini Domžalčani niso uspeli izničiti zaostanka nato pa so v zadnjem delu tekme z agresivno obrambo prišli na vsega dve točki zaostanka, a je bilo časa za preobrat premalo. Ljubljančani so tako še drugič v sezoni 2018/2019 na zaključnih turnirjih osvojili prvo mesto. 

Matic Dragojević, trener Ljubljane A:
"Fantje so na zaključnem turnirju dali res vse od sebe, prikazali lepo moštveno igro ki jih je krasila skozi sezono in s katero smo kasneje prišli do naslova državnega prvaka. Še enkrat bi rad čestital vsem štirim ekipam za prikazane igre in pa ekipi I-teama za vrhunsko organizacijo turnirja, kateri nam bo vsem ostal v lepem spominu."

Aljaž Belingar, trener Helios Suns Vzajemci:
"Najprej bi se rad zahvalil organizatorjem za odlično organiziran in izpeljan zaključni turnir. S sami rezultatom sem na koncu izredno zadovoljen in sem zelo ponosen na svoje fante, da so celotno sezono izpeljali tako kot je treba in v soboto odigrali dve dobri tekmi ter pokazali pravi sportni duh. Za ta rezultat bi se rad zahvalil tudi vsem klubskim kolegom, ki pomagajo pri razvoju teh mladih kosarkarjev in pa seveda starsem, ki so nas podpirali skozi celotno sezono. Cestitam Ljubljani za zasluzeno osvojeni naslov prvaka in jim zelim vso sreco na nadaljni kosarkarski poti."

POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA


TEKMA ZA 3. MESTO
I TEAM : ECE TRIGLAV A 49:75 (13:22, 5:21, 19:19, 12:13)
Zemljič 18 (10 skokov), Pregl 14 (10 skokov), Friš Cvajdik 6; Ciperle 14, Perhoč 12, Zupan 10 (7 skokov)
STATISTIKA
Domačini so v prvem polčasu dovolili Kranjčanom, da se razigrajo. Kljub odlični prvi četrtini so v drugi povsem popustili, gostje pa so to s pridom izkoristili in ob polčasu vodili že za 25 točk. V drugem polčasu so domačini prikazali borbeno igro in kljub temu, da sta dvojnega dvojčka dosegla Lan Zemljič in Vid Pregl, so na koncu morali priznati premoč košarkarjem ECE Triglava, ki so se zasluženo veselili tretjega mesta.

Siniša Banovič, trener ECE Triglava A:
"Vse pohvale in čestitke domačinom za odlično organizacijo turnirja. Za nami je uspešna sezona, fantje so tekom leta prikazali odlične predstave. Veseli me, da imajo radi košarko in v njej uživajo. Bronasta medalja pa je nagrada za njihov trud. Zahvalil bi se upravi kluba, ki nam nudi odlične pogoje za treniranje, svojemu pomočniku Kopač Juretu ter našim staršem, ki so bili na vsaki tekmi naš 13 igralec."

POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

 

FOTOGALERIJA PODELITVE


MVP zaključnega turnirja: MARK POVŠE (KK LJUBLJANA)Najboljša peterka zaključnega turnirja:
Lan Zemljič (I Team), Nejc Šmon (ECE Triglav), Jernej Zdovc (KK Ljubljana), Žan Luka Selan (KK Ljubljana), Aleksander Goljovič (Helios Suns)

 

 
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se