Nazaj

Ljubljana bo gostila najboljše ekipe v košarki 3x3

01
avg.
2018
  • Košarka 3x3

Ljubljana - V petek, 17., in soboto, 18. avgusta, bo na ljubljanskem Kongresnem trgu na sporedu Cedevita 3x3 Ljubljana Challenger, mednarodni 3x3 košarkarski turnir. Na spektaklu v slovenski prestolnici se bo predstavilo šestnajst ekip, med njimi tudi pet slovenskih. Finalista si bosta priborila vozovnico za turnir Masters v Debrecenu.
Avtor: KZS/Lenart

CEDEVITA 3X3 LJUBLJANA CHALLENGER:

Lokacija: Kongresni trg, Ljubljana
Termin: 17. in 18. avgust
 

POVEZAVA NA URADNO SPLETNO STRAN
POVEZAVA NA NAPOVEDNIK

Že drugo leto zapored je Ljubljano doletela čast, da gosti enega izmed 22 turnirjev FIBA Challenger. Prvi dan 3x3 košarkarskega spektakla bodo na sporedu kvalifikacije. Šest ekip bo razdeljenih v dve skupini po tri. Prvo skupino bodo sestavljale tri slovenske ekipe, drugo pa ekipe, ki so si vstopnico priigrale na enem izmed ti. satelit turnirjev. Desetim ekipam, ki so že uvrščene na glavni del turnirja, se bosta pridružili zmagovalni ekipi vsake izmed kvalifikacijskih skupin.

V glavnem delu turnirja bo 12 ekip razporejenih v štiri skupine. Najboljši dve moštvi iz vsake izmed skupin se bosta prebili v četrtfinale.

Že sedaj je jasno, da bodo na Cedevita 3x3 Ljubljana Challengerju nastopila vsa najboljša slovenska moštva, saj imajo nastop na turnirju že potrjen ekipe Pirana, Ljubljane, Kranja in Maribora. Poleg omenjenih slovenskih moštev se bodo v idilični kulisi ljubljanskih ulic predstavile ekipe iz Amsterdama, Beograda, Malage, Rige, Rima, Sarajeva in Ulan Batorja. Imena preostalih petih moštev bodo znana v prihodnjih dneh.

Ekipi, ki se bosta uvrstili v finale turnirja v Ljubljani, si bosta priigrali nastop na turnirju Masters v madžarskem Debrecenu.

Ambasador in podpornik letošnjega Cedevita 3x3 Ljubljana Challengerja je nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović.

Novinarska konferenca pred začetkom mednarodnega turnirja v Ljubljani bo na sporedu v torek, 14. avgusta, ob 12. uri, v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani.

Prenos vseh tekem bo moč spremljati na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije, polfinalni tekmi in finale pa na programu Šport TV.

EKIPE NA CEDEVITA 3X3 LJUBLJANA CHALLENGER:
(v oklepaju je mesto na svetovni jakostni lestvici na dan 31. 7. 2018)
- LJUBLJANA (6.)
- KRANJ (11.)
- MARIBOR -
- PIRAN (4.)
- AMSTERDAM (7.)
- BEOGRAD (9.)
- MALAGA -
- RIGA (5.)
- RIM -
- SARAJEVO -
- ULAN BATOR (14.)

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se