Nazaj

Luka Dončić - slovenski športnik leta 2018

20
dec.
2018
  • Člani
  • Košarka 3x3

Ljubljana - Društvo športnih novinarjev Slovenije je na prireditvi Športnik leta podelilo priznanja najboljšim v letu 2018. Nagrado za najboljšega športnika leta je prepričljivo prejel Luka Dončić, najboljša športnica je postala športna plezalka Janja Garnbret, najboljša ekipa pa je jadralna posadka v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol. Moška članska reprezentanca v košarki 3x3 je iz rok Olimpijskega komiteja Slovenije prejela Veliko statuo za osvojeno 3. mesto na letošnjem svetovnem prvenstvu leta.

Dončić je blestel že lani, ko je poleg nagrade za mlado osebnost leta v točkovanju za športnika leta končal na tretjem mestu med posamezniki. Letos je še naprej navduševal na košarkarskih parketih sveta. V dresu Reala je osvojil naslov evropskega prvaka in bil najuspešnejši igralec zaključnega turnirja, potem pa se je preselil v najmočnejšo ligo na svetu NBA ter v dresu Dallasa postal najboljši novinec začetka sezone NBA.

Dončić je v glasovanju za najboljšega posameznika prejel 260 glasov, drugi je bil kolesar Primož Roglič (163), tretji pa biatlonec Jakov Fak (116).

"Zdravo Slovenija. Najprej bi se zahvalil vsem športnim novinarjem, da so me izbrali za športnika leta. Pohvalil bi tudi Jakova Faka in Primoža Rogliča, ki sta imela izjemno leto. Zahvala tudi vsem Slovencem, ki spremljajo moje tekme ponoči. Res hvala in le pozdrav," je iz Dallasa sporočil Luka.

Na prireditvi Športnik leta 2018 je nagrado za osvojeno 3. mesto na letošnjem svetovnem prvenstvu prejela tudi moška članska reprezentanca v košarki 3x3. Iz rok predsednika OKS Boruta Gabrovca so fantje prejeli Veliko statuo.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se