Nazaj

Matej Erjavec iz Dallasa: Rekord iz Carigrada bo padel v Kölnu ali Berlinu

15
dec.
2021
  • Ostalo

Ljubljana - Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec se mudi v ZDA, kjer se bo v Dallasu srečal z Luko Dončićem, v New Yorku pa z Vlatkom Čančarjem. Pogovori bodo usmerjeni v naslednjo veliko akcijo moške izbrane vrste, ki bo septembra prihodnje leto na evropskem prvenstvu v Nemčiji branila zlato medaljo iz Carigrada 2017.

Preko Zooma se je Matej Erjavec pogovarjal s predstavniki slovenskih medijev in med drugim izpostavil: "V Nemčiji bo padel rekord po številu slovenskih navijačev, vprašanje je le, ali že v predtekmovanju v Kölnu ali nato v zaključni fazi v Berlinu. Nemška košarkarska zveza se je namreč izjemno temeljito lotila vprašanja obiskovalcev in ker smo Slovenci vedno med najbolj množičnimi in glasnimi navijači na prvenstvih, se je s predlogi takoj obrnila tudi na nas," pravi Erjavec.

"Za tekme v Kölnu je prodanih že blizu 80.000 vstopnic. Vseskozi smo v stiku z nemškimi organizatorji, saj se bodo oni angažirali, kako na primer pripeljati slovenske navijače iz relativno bližnjega Bruslja do Kölnu. Ob tem razmišljajo tudi, kako v Köln in Berlin privabiti čim več Slovencev, ki delajo v Nemčiji. Vključili sta se tudi veleposlaništvi, debata poteka o vezeh med Dirkom Nowitzkim in Luko Dončićem, ... Skratka, veselimo se evropskega prvenstva, na katerem bomo lahko končno branili zlato medaljo iz Carigrada," je povedal predsednik KZS.

EuroBasket 2022 bodo od 1. do 18. septembra gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija. Slovenija bo tekme v skupini B, v kateri so Nemčija, Litva, Francija, Madžarska ter Bosna in Hercegovina, igrala v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, zaključni boji v Berlinu pa bodo potekali v Mercedes-Benz Areni s kapaciteto 14.500 sedežev.

Erjavec je v ZDA odpotoval skupaj z direktorjem reprezentanc Matejem Likarjem in koordinatorjem reprezentanc Markom Miličem. V Dallasu se bo sestal z Dončićem in njegovimi svetovalci, s klubskim vodstvom ter nato pred tekmo z Brooklyn Nets še s Čančarjem in Denver Nuggets.

"Dončića ter Čančarja želimo imeti zraven že junija, ko bo v Sloveniji v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 gostovala Hrvaška, čaka pa nas še gostovanje na Švedskem. Zagotovo pa avgusta in septembra za evropsko prvenstvo. Oba imata strahotno željo, da igrata za reprezentanco svoje države. Tudi s strani kluba ne vidim težav. Čeprav nisem strokovnjak za telesno pripravo menim, da je Luka odšel letos v Dallas veliko bolje pripravljen kot lani. Imel pa je smolo s padcem tekmeca na nogo. Ta poškodba se zdaj vleče," pravi Erjavec.

"Za nami je verjetno najuspešnejše leto v zgodovini slovenske košarke. Ne le rezultat na olimpijskih igrah tudi nastopi mlajših selekcij in ženskih reprezentanc dokazujejo, da smo na dobri poti in da je pred nami svetla prihodnost. Poleg evropskega prvenstva in, upajmo, nastopa na svetovnem prvenstvu 2023 se veselimo tudi EuroBasketa za ženske, ki ga bo Slovenija gostila poleti 2023. Imamo namreč zelo nadarjeno in močno žensko reprezentanco, ki je sposobna pred domačo publiko narediti odmeven rezultat," je dodal Erjavec.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se