Nazaj

Matic Rebec bo nosil dres Cibone

18
sep.
2019
  • Člani

Ljubljana – Slovenski reprezentant Matic Rebec bo kariero nadaljeval na Hrvaškem. 24-letni in 180 cm visoki organizator igre je enoletno pogodbo podpisal z zagrebško Cibono.

Rebec je v svoji karieri igral za Helios, Rogaško, Krko, ruski Enisey in Sixt Primorsko, v minuli sezoni pa je po odličnih igrah v beograjskem FMP-ju do konca sezone branil barve San Sebastiana v močni španski ligi. S slovensko reprezentanco se je leta 2017 veselil naslova evropskih prvakov.

''Vesel sem, ker sem podpisal za Cibono. S trenerjem Velićem sem sodeloval že v Krki, veliko igralcev poznam in vem, v kakšno sredino prihajam. Sem dobro pripravljen, saj sem v zadnjem obdobju zavzeto treniral,'' je ob podpisu pogodbe dejal Rebec, ki se je tako kot še nekaj drugih košarkarjev v poletnih dneh individualno pripravljal pod vodstvom selektorja izbrane vrste Rada Trifunovića.

Novo funkcijo pa je v preteklih dneh prejel nekdanji slovenski reprezentant Marko Milić, ki je bil izbran v odbor igralcev pri Mednarodni košarkarski zvezi FIBA. Predsednik odbora je postal nekdanji nemški košarkarski reprezentant in zvezdnik lige NBA Dirk Nowitzki. V odboru igralcev so ob Nowitzkem in Miliću še Jenni Screen, Maria Paula Goncalves da Silva, Ilona Korstin, Hachetou Maiga Ba, Raffaella Masciadri, Jegor Mesčerjakov, Hanno Mottola, Kirk Penney, Yuko Oga, Amaya Valdemoro, Nikos Zisis, Mathieu Faye, Dejan Majstorović (3x3) in Marie-Eve Paget (3x3). FIBA je odbor igralcev ustanovila leta 2014, doslej ga je vodil Vlade Divac.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se