Nazaj

Miha Lapornik iz Zlatoroga v Romunijo

02
jan.
2018
  • Člani

Ljubljana - Slovenski reprezentant Miha Lapornik, ki je od začetka te sezone nosil dres Zlatoroga, je prestopil k romunskemu državnemu prvaku UBT Cluj. Lapornik je bil s povprečjem 19,1 točke na tekmo drugi strelec Lige Nova KBM.

Miha Lapornik, drugi strelec Lige Nova KBM (19,1 točke na tekmo) in tretji strelec Lige Helios Alpe Adria (22,7 točke na tekmo), zapušča moštvo Zlatoroga. V drugi polovici sezone 2017/2018 bo 24-letni branilec nosil dres romunske ekipe UBT Cluj. Petkratni romunski državni prvaki v tej sezoni nastopajo v Fibinem evropskem pokalu. Uvodni del tekmovanja so zaključili na prvem mestu, v drugem delu pa so odigrali eno srečanje in izgubili z nizozemskim Groningenom. V romunskem državnem prvenstvu se moštvo iz Cluja nahaja na drugem mestu z osmimi zmagami in dvema porazoma.

194 centimetrov visoki košarkar je kariero začeli pri Zlatorogu, v sezoni 2015/16 pa se je igral za ljubljansko Olimpijo. V pretekli sezoni se je prvič preizkusil v tujini, nosil je dres španskega Bilbaa. Pred začetkom te sezone se je vrnil v Laško in bil glavno orožje moštva Aleša Pipana. 

Lapornik je slovenski dres nosil na sedmih uradnih tekmah. V kvalifikacijah za SP 2019 je zaigral na obeh tekmah in skupaj dosegel štiri točke. 

Miha Lapornik:
"Zelo sem vesel, da sem se pridružil ekipi iz Cluja. O tem moštvu sem slišal veliko dobrega. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom ekipi pomagal, da bi lahko dosegli zastavljene cilje."

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se