Nazaj

Mini pokal deklet: Ježica do drugega naslova, Konjice do brona

12
mar.
2018
  • Pokal članic
  • Mlajše kategorije

Kranj - V Kranju smo danes dobili zmagovalke Mini pokala deklet za sezono 2017/18. Do naslova pokalnih prvakinj so prišle košarkarice Ježice, ki so v finalu ugnale Triglav. Na tekmi za tretje mesto so Konjičanke ugnale ekipo Felix Zasavje.

MINI POKAL ZA DEKLETA:

Finale:
Nedelja, 11. marec:

TRIGLAV : JEŽICA A 38:39 (8:13, 8:10, 18:9, 4:7)
Štirn 10 (9 skokov, 7 prid. žog), Rekelj 8, Sajevic 7; Lazarević 9 (9 skokov), Debevec 9, Marolt 7 (7 skokov).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Košarkarice Ježice so še drugič v petletni zgodovini Mini pokala deklet osvojile naslov najboljših, Triglav pa se je drugič okitil s srebrno medaljo. 

V Kranju smo spremljali lepo košarkarsko predstavo, ki jo je pospremilo tudi prekrasno navijanje s polne tribune dvorane Planina. V prvem polčasu so bile boljše košarkarice iz Ljubljane, ki so po 16. minutah vodile s sedmimi točkami naskoka. Prednost je bila še višja, s trojko ob izteku prvega polčasa pa je enomestno prednost poskrbela Eva Zlatkov.

Drugi polčas je odlično odprl Triglav, ki se je na sredi tretjega dela tekma približal zgolj na dve točki zaostanka, ob izteku 24. minute pa so Kranjčanke prvič po dolgem času tudi povedle in na zadnji dvominutni odmor odšle s prednostjo dveh točk. Pozitivno energijo so Triglavanke prensele tudi v zadnjo četrtino, ki so jo odprle z delnim izidom 4:0. Štirideset sekund do konca srečanja je Manca Marolt rezultat izenačila na 38, v naslednjem napadu pa še zadela prosti met za +1. Prednost so Ježičanke uspele zadržati do konca in slavje se je lahko začelo.

Najboljša strelka tekme je bila Zoja Štirn, ki je dosegla 10 točk in pridobila 9 skokov, pri Ježici sta po devet točk dosegli Elena Lazarević in Ana Debevec.

Najbolj borbena košarkarica zaključnega turnirja:
Manca Marolt (Ježica A)

Najboljša peterka zaključnega turnirja:
Lea Bartelme (Felix Zasavje)
Ajša Sivka (Konjice)
Zoja Štirn (Triglav)
Elene Lazarević (Ježica A)
Ana Debevec (Ježica A)

Izjavi trenerjev po tekmi:

Andraž Vončina, trener Triglava:
"Čestitke dekletom za naslov pokalnih podprvakinj. Zelo dobro smo se upirali fizično močnejši in starejši ekipi Ježice. Dekleta so pokazala pravi karakter, borile so se do konca. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj sreče, tekmo je odločila ena žoga. Nismo še rekli zadnje in verjamem, da bomo lahko ta vtis popravili na zaključnem turnirju državnega prvenstva."

Luka Trpin, trener Ježice A:
"Čestitke vsem štirim ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir Mini pokala deklet, še posebej pa Triglavu, s katerim smo se srečali že tretjič v tej sezoni. Vse tri tekme so bile zelo napete, prva dva obračuna smo izgubili, tokrat pa smo imeli več sreče in zmagali. Čez dva tedna vse štiri ekipe, ki so se predstavile danes, čaka še zaključni turnir državnega prvenstva. Čestitam vsem štirim ekipam, ki so se uvrstile tudi na ta turnir in veliko sreče."

Tekma za 3. mesto:
Nedelja, 11. marec, ob 12.30:

KONJICE : FELIX ZASAVJE 65:51 (12:20, 24:7, 23:5, 6:19)
Sodin 21 (5 skokov), Sivka 17 (5 skokov, 5 prid. žog), Pozeb 9 (6 skokov); Žibert 21, Bartelme 14 (14 skokov, 7 asistenc), Vodlan 8 (10 skokov).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Tretje mesto v Mini pokalu deklet so osvojile košarkarice Konjic, ki so prišle do druge bronaste medalje v tem tekmovanju. Do prve so prišle v sezoni 2013/14, tudi takrat so bile boljše od ekipe Felix Zasavje.

Uvodni del tekme je pripadel Zasavkam, ki so dve minuti do konca prve četrtine naredile delni izid 8:0. Na prvi odmor sta ekipi odšli z rezultatom 20:12. V drugi četrtini so Konjičanke svojo obrambo postavile zelo visoko. Z agresivno igro so že na svoji polovci prekinjale napade Zasavk ter svojo prednost višale iz minute v minuto. Ob polčasu so vodile za devet, po koncu tretje četrtine pa že za nedosegljivi 27 točk. 

Varovanke Mihe Bučaliča so v zadnji četrtini strnile svoje vrste in hitro naredili delni rezultat 10:0. Za preobrat je košarkarica Felixa zmanjkalo časa in brona so se veselile košarkarice iz Slovenskih Konjic. Obe ekipi sta prikazali kvalitetno košarko, ki je navdušila 150 glavno množico v Kranju.

Najboljša strelka bronastih Konjičank je bila Alja Sodin, ki je dosegla 21 točk, Ajša Sivka jih je dodala 17. Pri Felixu sta največ točk dosegli Kim Žibert (16) in Lea Bartelme je dosegla 14 točk, ujela 14 odbitih žog ter podelila sedem asistenc.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Robi Matevžič, trener Konjic:
"Na tekmo smo se dobro pripravili. S trenerjem Blažem Meglič sva razmišljala, kaj bi lahko naredili, da bi bili proti ekipi Felixa uspešni. Dekleta so se večji del tekme držale vseh dogovorov in na koncu smo zasluženo prišli do zmage. Čestitam ekipi Felixa za pošteno igro."

Marko Bučalič, trener Felix Zasavja:
"Čestitke ekipi Konjic za zasluženo zmago. Z mislimi smo že pri naslednji tekmi, ki nas čaka čez dva tedna."


ZGODOVINA MINI POKALA DEKLET

2013/14 - GROSUPLJE (Krka : Grosuplje 51:60)
2014/15 - PANTER ILIRIJA A (Triglav : Panter Ilirija A 39:43)
2015/16 - JEŽICA BELE (Panter Ilirija A : Ježica bele 44:51)
2016/17 - ILIRIJA (Ježica A : Ilirija 25:43)
2017/18 - JEŽICA A (Triglav : Ježica A 38:39)

NASLOVI PO KLUBIH:
2x ILIRIJA (2015, 2017)
2x JEŽICA (2016, 2018)
1X GROSUPLJE (2014)

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se