Nazaj

Moška reprezentanca U17 odpotovala na EP v košarki 3x3

16
sep.
2021
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Za konec reprezentančne sezone v košarki 3x3 bomo od petka do nedelje v Lizboni spremljali evropsko prvenstvo do 17 leta starosti. V moški konkurenci bo igrala tudi Slovenija, ki se bo v skupinskem delu pomerila z Belorusijo in Izraelom. V izločilne boje napredujeta po dve ekipi iz vsake izmed štirih predtekmovalnih skupin.

Na Portugalskem bo potekalo prvo evropsko prvenstvo v kategoriji do 17 leta starosti, saj so se v preteklih letih odvijala prvenstva za dekleta in fante do 18 let. Slovenija najboljši rezultat beleži leta 2016, ko je bila v Debrecenu deveta.

Slovenski košarkarji so si nastop na prvenstvu priigrali pred dobrim mesecem dni na kvalifikacijskem turnirju v Szolnoku. Reprezentanca je tudi v Lizbono odpotovala v enaki zasedbi. Dres s slovenskim grbom bodo nosili Luka Lampret, Martin Gerbec, Domen Benčina in Črt Čabrilo.

VSE O SLOVENSKI REPREZENTANCI

Izbranci selektorja Matica Vidica bodo nastopili v skupini C, kjer jih v petek ob 22.10 uri po slovenskem času čaka dvoboj z Belorusi, v soboto ob 18.30 uri po slovenskem času pa še obračun z Izraelci. V nadaljevanje prvenstva se uvrstita najboljši ekipi iz skupine, skupina C pa se križa s skupino A, v kateri so Rusija, Srbija in Ukrajina. V skupini B bodo igrale Estonija, Madžarska in Španija, v skupini D pa Nemčija, Litva in Portugalska. Izločilni boji ter boji za medalje so na sporedu v nedeljo.

VSE O EVROPSKEM PRVENSTVU V KOŠARKI 3X3 U17

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance:
'' Čaka nas še zadnja reprezentančna epizoda v letu 2021, tokrat v Lizboni, kjer se bodo mladinci po dolgem času spet pomerili na evropskem prvenstvu. Skupina je zelo zahtevna, naši prvi nasprotniki Belorusi so v precej podobni zasedbi osvojili tretje mesto na preteklem svetovnem prvenstvu v Debrecenu v kategoriji U18, Izraelci pa slovijo po svoji izjemno agresivni igri. Upam in verjamem, da se ne bo ponovila neprijetna zgodba članske reprezentance s prvenstva v Parizu, ter da se bomo lahko v miru pripravili na tekmovanje in se ukvarjali samo s stvarmi, povezanimi s košarko.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se