Nazaj

Moška reprezentanca do 20 let začenja s pripravljalnimi tekmami

14
jun.
2019
  • Fantje U20

Ljubljana - Slovenska moška reprezentanca do 20 let, ki se te dni mudi na pripravah na Rogli, bo v sklopu pripravljalnega obdobja na evropsko prvenstvo divizije A v Tel Avivu odigrala prvi pripravljalni tekmi.


Selektor slovenske izbrane vrste, Dejan Jakara, je na širši zbor priprav povabil devetnajst košarkarjev, ki so v preteklem tednu že končali s prvim ciklom priprav na letošnje evropsko prvenstvo v Izraelu. Naši fantje se bodo danes pomerili z vrstniki iz Gruzije, jutri pa jih čaka še obračun proti izbrani vrsti Hrvaške. V naslednjem tednu bodo košarkarji odpotovali na mednarodni turnir v Italijo, kjer se bodo pomerili z reprezentancami Italije, Grčije in Nemčije, pred odhodom na evropsko prvenstvo pa se bodo v Osijeku pomerili še z Izraelom, Belgijo in Hrvaško.

Dejan Jakara, selektor slovenske moške reprezentance U20:
"Smo v drugem ciklu priprav, osnovne koncepte smo postavili. Časa ni veliko, zato moramo hitro in uspešno preslikati osvojeno na prijateljske tekme. Prva tekma z Gruzijo bo lepa priložnost, da vidimo kje smo. Fantje so izredno motivirani in delajo zelo dobro."

PRIPRAVLJALNE TEKME
NAČRT PRIPRAV
URADNA SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA

Slovenija je na lanskem evropskem prvenstvu v Sofiji osvojila odlično drugo mesto in se tako po izpadu iz divizije A ponovno vrnila v družbo najboljših reprezentanc. Slovenski košarkarji bodo na letošnjem evropskem prvenstvu divizije A, ki se bo odvijalo med trinajstim in enaindvajsetim julijem, v skupini D igrali proti Litvi, Grčiji in Poljski.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se