Nazaj

Moška reprezentanca obstala v skupinskem delu EP 3x3

10
sep.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Avstrijski Gradec od petka do nedelje gosti evropsko prvenstvo v košarki 3x3. V moški konkurenci je nastopila tudi slovenska reprezentanca, ki pa se po porazih proti Srbiji in Izraelu ni uvrstila v četrtfinale. Zato pa se naslova svetovnega prvaka veseli reprezentanca gluhih košarkarjev.

Srbi so Slovence ugnali z 21:14 (Žiga Habat 5, Adrian Hirchmann 3, Gašper Jordan Rojko 5, Jakob Strel 1), Izraelci pa z 22:12 (Žiga Habat 7, Adrian Hirchmann 2, Gašper Jordan Rojko 1, Jakob Strel 1). Slovenska izbrana vrsta je tako osvojila tretje mesto v skupini in se ni prebila v nedeljski četrtfinale. V izločilne boje sta se iz skupine A uvrstila prvouvrščena Srbija in Izrael.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3x3

Reprezentanca gluhih košarkarski svetovni prvak
Slovenska košarkarska reprezentanca gluhih pa je na svetovnem prvenstvu v košarki 3x3 v Izraelu osvojila zlato odličje. V velikem finalu je Slovenija, ki so jo zastopali Miha Zupan, Miha Jakofčič, Jan Orešnik in Jaka Markovič, premagala Ukrajino z 21:19. V dopoldanskem polfinalu je bila Slovenija, ki jo je vodil Saša Lukič, z 22:10 boljša od Poljske, v petek pa v četrtfinalu z 19:17 od Španije. Na poti do naslova je Slovenija v rednem delu porazila Mongolijo (21:9), Tajvan (21:9), Estonijo (21:12), Argentino (20:14) in Izrael (21:9). V rednem delu je priznala premoč le Ukrajini (21:13).
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se