Nazaj

Moška reprezentanca odpotovala na svetovno prvenstvo v košarki 3x3

20
jun.
2022
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Belgijski Antwerpen bo med 21. in 26. junijem gostil svetovno prvenstvo v košarki 3x3. Po izključitvi ruske reprezentance bo v moški konkurenci nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki je prejela povabilo Mednarodne košarkarske zveze FIBA. Slovenci bodo igrali v predtekmovalni skupini D skupaj z Belgijo, ZDA, Avstrijo in Egiptom. Tekme si bo moč ogledati na Sportklubu.

Slovenske barve bodo na prvenstvu branili Jure Ličen (rojen 2000, višina 196 cm), Jakob Strel (rojen 2000, višina 200 cm), Adrian Hirschmann (rojen 2000, višina 191 cm) in Gašper Jordan Rojko (rojen 1996, višina 200 cm), selektor reprezentance pa je Matic Vidic. Tekme skupinskega dela za ženske in moške bodo na sporedu med 21. in 24. junijem, 25. junija bosta na sporedu osmina in četrtina finala, v nedeljo, 26. junija pa polfinalni obračuni ter dvoboji za medalje.

SPORED TEKEM NA SVETOVNEM PRVENSTVU V KOŠARKI 3X3

Na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu bo tako v moški, kot ženski konkurenci nastopilo po 20 reprezentanc. Slednje so razdeljene v štiri skupine, Slovenci pa bodo igrali v predtekmovalni skupini D skupaj z Belgijo, ZDA, Avstrijo in Egiptom. V torek jih ob 17.30 uri najprej čaka obračun z Belgijo ter ob 22.10 uri še dvoboj z Združenimi državami Amerike. Po dnevu počitka se bodo v četrtek ob 17. uri pomerili z Avstrijo in za konec skupinskega dela ob 22.10 uri še z Egiptom. Vse tekme si bo moč ogledati na Sportklubu.

MOŠKI DEL TURNIRJA SVETOVNEGA PRVENSTVA
SKUPINA A: Srbija, Francija, Portoriko, Brazilija, Nova Zelandija
SKUPINA B: Litva, Nemčija, Mongolija, Tajvan, Čile
SKUPINA C: Latvija, Nizozemska, Poljska, Japonska, Kitajska
SKUPINA D: Združene države Amerike, Belgija, Avstrija, Egipt, SLOVENIJA

Prvouvrščena reprezentanca se bo uvrstila neposredno v četrtfinale, druga in tretja pa bosta odigrali dodatno tekmo za preboj med najboljših osem proti tekmecem iz skupine A.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 3X3

Matic Vidic, selektor članske reprezentance v košarki 3x3:
''Na svetovno prvenstvo gremo še v mlajši zasedbi, kot pred časom na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, saj je Adrian Hirschmann v postavi zamenjal Stojana Đekanovića. Za vse te fante bo to nova izkušnja ter nadaljnji korak pri razvoju te mlade ekipe. Vozovnico za nastop na prvenstvu smo dobili namesto Rusov in vsekakor bomo v Belgiji skušali upravičiti to zaupanje. Naša skupina je zelo zahtevna s tremi vrhunskimi reprezentancami. Tekmece poznamo in se bomo skušali na njih dobro pripraviti. Povsem neobremenjeno bomo šli iz tekme v tekmo in upali, da lahko pripravimo kakšno presenečenje.''

Na zadnjem svetovnem prvenstvu pred tremi leti so slovenski košarkarji v Amsterdamu v četrtfinalu izgubili proti poznejšemu prvaku ZDA in zasedli končno sedmo mesto. Leta 2016 in 2018 so na prvenstvih na Kitajskem in na Filipinih osvojili bron. Naslov svetovnih prvakov branijo Američani, na zadnjem prvenstvu leta 2019 so bili drugi Latvijci in tretji Poljaki.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se