Nazaj

Moška reprezentanca v košarki 3x3 potuje na svetovno prvenstvo

07
maj
2023
  • Košarka 3x3

Ljubljana – Slovenska moška članska reprezentanca v košarki 3x3 si je na kvalifikacijskem turnirju v Izraelu priborila nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo med 30. majem in 4. junijem gostil avstrijski Dunaj. Poleg Slovencev so si nastop priigrali še Madžari in Izraelci. V ženski konkurenci so bile uspešne reprezentance Avstralije, Češke in Izraela.

Slovenske barve so pod vodstvom selektorja Matica Vidica in trenerja Roka Smake branili Adrian Hirschmann, Blaž Janežič, Jure Ličen in Jakob Strel. Prvi dan turnirja so najprej z 21:12 premagali Kitajsko, nato pa po pravem trilerju z 21:19 še Ruando. V nedeljo so na tekmi proti Madžarski zaključili že prvo zaključno žogo. Nastop na Dunaju so si na krilih Adriana Hirschmanna, ki je dosegel 13 točk, priigrali z zmago 21:18.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA

Letošnje svetovno prvenstvo na Dunaju bo potekalo od 30. maja do 4. junija. V obeh konkurencah bo nastopilo po 20 reprezentanc, ki bo razporejenih v štiri skupine s po petimi reprezentancami. V moškem delu turnirja bodo poleg reprezentanc Slovenije, Izraela in Madžarske igrale še Srbija, Francija, Nemčija, Brazilija, Madagaskar, Združene države Amerike, Latvija, Avstrija, Avstralija, Litva, Belgija, Poljska, Portoriko, Nizozemska, Mongolija, Švica in Japonska.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA

Na lanskem svetovnem prvenstvu v belgijskem Antwerpnu so Slovenci obstali v skupinskem delu in se jim ni uspelo uvrstiti v izločilne boje. Sicer pa so na prvenstvu pred štirimi leti v Amsterdamu v četrtfinalu izgubili proti poznejšemu prvaku ZDA in zasedli končno sedmo mesto. Leta 2016 in 2018 so na prvenstvih na Kitajskem in na Filipinih osvojili bron.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se